Info

12. maj 2011.12. maj 2011.
BATA PANTELIĆ, BIVŠI FUDBALER “MAČVE“

„MAČVINA“ ZVEZDA U „ZVEZDI“

Potekao u šabačkoj “Mačvi“, ostao u pamćenju šabačkoj publici, ali i građanima koji nisu pratili “Mačvu“ jer je svoju karijeru nastavio u FK “Crvena Zvezda“ a zatim u “Spartaku“. Davao golove, bio prepoznatljiv na terenu, Šapčanin, čovek sportskog duha, samo su neke od karakteristika Bate Pantelića.
Igrajući u “Crvenoj Zvezdi“ Šapčani pamte, a istorija beleži, da je Bata Pantelić igrao u društvu sa: Melićem, Džajićem, Đorićem, Karasijem... Iako je najzainteresovanija bila novosadska “Vojvodina“ da ga uzme iz “Mačve“ odnosno Vujadin Boškov, Bata se odlučio da ode u “Crvenu Zvezdu“. Jer “Zvezda“ je nešto impozantno, jugoslovenski a sada srpski gigant. Mnogi jednostavno kažu “Zvezda“ je “Zvezda“ i to govori sve.
Sredinom 60-ih godina igrajući protiv “Partizana“ njegov tim je pobedio sa 5:0 a Bata Pantelić je postigao dva gola. Sa “Zvezdom“ je obišao mnogo. Putovao u Čile, Meksiko, Peru, Honduras... Imao je priliku da kao igrač “Zvezde“ učestvuje na turniru u Čileu, ali da se ipak ne sastane sa ekipom “Santosa“ u kojoj je igrao Pele. Iz razgovora smo saznali da je tada igrao i Euzebio (Benfika) kome je publika zviždala jer su svi voleli Pelea a Euzebio se kao fudbalska veličina poklonio publici i odao priznanje Peleu.
Sa “Zvezdom“ je igrao trofej Aldo Perodi (Italija-Đenova) u kojoj je “Zvezda“ izgubila na penale od Dukle iz Praga ali je Bata bio prvi igrač turnira.
Rado se seća svojih igara, karijere, putovanja, odlaska iz “Mačve“ koju i danas voli. O svemu tome govori za “Glas Podrinja“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa