10. januar 2019.10. jan 2019.
Najbrži Kruna i Kockar
BOŽIĆ NA HIPODROMU U BOGATIĆU

Najbrži Kruna i Kockar

Kruna iz štale Dabić i Kockar Ranka Uglješića iz Glušaca, pobednici su ovogodišnjeg tradicionalnog takmičenja galopera na hipodromu u Bogatiću, tačno na Božić. Tako je potvrđena tradicija duga skoro četvrt veka, da se uvek za ovaj veseli hrišćanski praznik u Bogatiću na hipodromu, nagoveštava otvaranje konjičke sezone na proleće. Ovog puta po gotovo zaleđenoj stazi održane su dve trke.
U prvoj galopskoj trci, nazvanoj Božić, najviše radosti svojim vlasnicima donela je Kruna iz štale Dabić sa Lazarevićem u sedlu. Drugi je bio Marakeš, Saše Kostadinovića, treći Orao Trlić, a četvrta Sabrina Sarina.
Izuzetno hladno vreme i zaleđena staza, nisu sprečili ni nastup galopera u sulkama u trci nazvanoj Sveti Stefan. Ovde je prvi kroz cilj prošao Kockar, Ranka Uglješića, sa Ličaninom u sulkama. Drugi je bio Topaz, Brane Sarića, treći Princ Krivajski, a četvrti Frenki.
Kod lomljenja velike česnice, najviše sreće je imao Ognjen Dejanić, koji je pronašao srebrnjak.
Nagrade su uručili Darko Mašić, direktor Turističke organizacije opštine Bogatić i Dragan Ružić, ispred Konjičkog kluba Mačvanin, koji su i bili uspešni organizatori ovog tradicionalnog okupljanja, više hiljada Mačvana i njihovih gostiju na hipodromu u Bogatiću, uvek na Božić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa