10. januar 2019.10. jan 2019.
Pokloni za najbrže
TRADICIONALNA BOŽIĆNA AKCIJA ROTARI KLUBA “ŠABAC” I “JAZAKIJA”

Pokloni za najbrže

Prve bebe rođene ne Božić u Šapcu, dečaka i devojčicu, obradovali su Rotari klub “Šabac” i kompanija “Jazaki”. Rotarijanci su deci darovali novac dok je “Jazaki” uručio paketiće.
-Stigao je nešto brže nego što smo očekivali, ali najvažnije je da je sve u radu. Prijatno sam iznenađena. Nisam očekivala nikakve poklone u porodilištu, mislila sam samo o ovom najvažnijem paketiću, Mateji, kaže majka prvorođenog dečaka Milica Vuletić, kojoj je ovo drugo dete.
Na Božić je u Šabačkom porodilištu rođeno šest beba. Nagrađene su najbrže, a pored Mateje koji je poranio i devojčica je požurila. Mirosava Jovanović je bebu rodila kod kuće, jer nije imala vremena da stigne do porodilišta.
Tracionalnim Božićnim darivanjem prvorođenih dečaka i devojčice Rotarijanci počinju svaku godinu koju uvek obeleže različite humane akcije. Pored pomoći socijalno ugroženima, podržavaju i talentovanu decu, ali i brinu o životnoj okolini. Najčešće su u fokusu njihovog delovanja najmlađi.
- Rotari klub “Šabac” svake godine po jednom dečaku i devojčici koji se prvi rode na dan Božića, uručuje vredne poklone. Ranije su to bili vaučeri, a ove godine smo odlučili da to bude novac kako bi roditelji sami odlučili šta im je najpotrebnije da priušte svojim bebama. Kompanija “Jazaki” se kao društveno odgovorna firma priključila ovoj akciji i zahvaljujemo im se na tome. Kod našeg naroda se obično kaže da beba bude lepa na mamu, a pametna na tatu, ili obrnuto. Ja bih svoj deci poželela da budu i lepša i pametnija od svojih roditelja i da ovaj svet učine lepšim i zanimljivijim mestom za život, istakla je Mila Milosavljević, dolazeći predsednik Rotari kluba “Šabac”.
Kompanija “Jazaki” postaje u Šapcu sve prepoznatljivija i kao društveno odgovorna firma. Majkama beba uručili su bogate paketiće prilagođene dečaku i devojčici.
-Bilo nam je zadovoljstvo da ove godine učestvujemo u ovoj akciji, a verujem da će to biti slučaj i sledeće godine. Pozivam i druge kompanije da nam se pridruže i da sledeće godine podelimo mnogo veći broj paketića, izjavila je Ana Karišik, saradnik za zapošljavanje u “Jazakiju”.
Odeljenja pedijatrije i ginekologije u Opštoj bolnici Šabac u vreme novogodišnjih i božićnih praznika posećuju humani pojedinci i organizacije koji se trude da obraduju najmlađe. Praznicu su povod za darivanje, ali humanost mogu da pokažu svi oni koji imaju mogućnosti i svakim drugim danom.
-Zahvaljujem se u ime našeg porodilišta Rotari klubu “Šabac” i kompaniji “Jazaki” koji su uručili vredne poklone našim porodiljama. Neka ovo bude podstrek i ostalima da pokažu svoju humanu stranu, rekao je načelnik ginekologije Dragan Milošević.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa