10. januar 2019.10. jan 2019.
EFIKASNO I ODGOVORNO U 2018. GODINI
GODIŠNjA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU POSVEĆENA RADU GRADSKE SKUPŠTINE

EFIKASNO I ODGOVORNO U 2018. GODINI

Skupština zasedala ukupno 51 sat u ovoj godini i donela 182 odluke. Usvajanje budžeta grada za 2019. najvažnije. Tokom 2018. izmenjen sastav parlamenta: odborničku grupu SNS tri odbornika
Godišnja konferencija za novinare posvećena radu gradske Skupštine održana je na samom izmaku 2018. godine. Tom prilikom predstavnicima medija su se obratili predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić, zamenik predsednika Prodan Panić i sekretar Skupštine, Zlatko Ranković.
-Usvajanje budžeta grada je uvek najvažnije, jer je od najvaćeg značaja za rad svih gradskih službi. Mi smo i ove godine budžet za narednu usvojili u skladu sa zakonom, pre 20. decembra, što nije slučaj u svim skupštinama u Srbiji. Važno je da istaknem da je budžet planiran realno i odgovorno – oko 30% budžeta izdvojiće se za kapitalne projekte, jedna četvrtina planirana je za obrazovanje, a i dalje ćemo sprovoditi odgovornu zdravstvenu i socijalnu politiku, pa 6% ukupnog budžeta predstavljaju izdvajanja za socijalnu zaštitu. Osim odluke o budžetu, doneli smo niz drugih izuzetno važnih odluka – od povraćaja poreza na imovinu gradskim mesnim zajednicama, čime su stanovnici grada izjednačeni u pravima sa žiteljima šabačkih sela, preko proširenja slobodne zone, koja je jedna od najboljih u regionu, prema ocenama relevantnih institucija, do promena planskih i urbanističkih dokumenata. Odbornici su usvojili i rebalans budžeta – doneli smo odluke o kupovini imovine “Zorka standarda”, kao i o učešću u postupku prodaje imovine “Zorka holdinga”. Mislim da i na taj način grad pokazuje odgovornost prema imovini u želji da sačuva ono što je vredno i može biti korisno našim sugrađanima. Skupštinskim odlukama omogućili smo nesmetan rad svih javnih preduzeća, proširenje Regionalne deponije “Srem – Mačva” za opštine Šid i Bogatić, a dali smo i mogućnost JKP “Toplana” da gazduje vrelovodnom i toplovodnom mrežom u gradu – istakao je između ostalog predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i naglasio da je Skupština grada Šapca u ovom sazivu konstituisana je 5. maja 2016. godine, a za 31 mesec rada održala je 28 zasedanja, od kojih devet u 2018. godini, što je potvrda efikasnog i odgovornog rada.
Samo tokom ove godine odbornici su se našli devet puta u skupštinskim klupama, izjavio je Sekretar gradske Skupštine Zlatko Ranković i pojasnio da se lokalni parlament sastao šest puta tokom redovnih zasedanja, dva puta su organizovane hitne sednice, dok je u novembru organizovana svečana sednica posvećena obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.
-Skupština je zasedala ukupno 51 sat u ovoj godini i donela 182 odluke. Najduža sednica je bila 27., održana u decembru, a trajala je nešto više od 11 sati. I ove godine učestvovali smo u radu svih stručnih skupova koji su organizovani u cilju povezivanja i razmene iskustava između lokalnih skupština – naveo je Ranković i dodao da je u 2018. godini unekoliko izmenjen sastav parlamenta – odborničku grupu Srpske napredne stranke napustila su tri odbornika. Jakov Jakovljević najavio je da će rad nastaviti kao samostalni odbornik, Ivan Petkovski i Željko Bekić su u svom saopštenju najavili nastup kao predstavnici Slobodarskog narodnog pokreta. Skupštinske klupe je, posle ostavke na mandat, napustila Sandra Mićić, sa liste “Pobeda za Šabac”, a na njeno mesto došla je Lidija Savić, sa iste liste.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa