10. januar 2019.10. jan 2019.
ODRŽANA 25. SEDNICA
SKUŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Izglasan budžet za narednu godinu

Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac prilikom obrazlaganja budžeta istakao je da je najvažnija odluka koju Skupština donosi u toku kalendarske godine, odluka o budžetu, a da je njen predlog donet u skladu sa uputstvom za izradu budžeta lokalne vlasti od strane Ministarstva finansija
Krajem decembra održana je 25. Sednica Skupštine Oštine Bogatić. Pred odbornicima se našlo 12 tačaka dnevnog reda, od kojih je najvažnija Odluka o budžetu Opštine Bogatić za 2019. godinu sa projekcijama za 2020. I 2021.godinu.
Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac prilikom obrazlaganja budžeta istakao je da je najvažnija odluka koju Skupština donosi u toku kalendarske godine, odluka o budžetu, a da je njen predlog donet u skladu sa uputstvom za izradu budžeta lokalne vlasti od strane Ministarstva finansija.
-Reper nam je bio rebalans budžeta, s tim što smo na sednici Opštinskog veća doneli odluku da u budžet uvrstimo i kapitalne investicije, za koje smo izradili projekte u toku ove godine. To je pre svega, prva faza sekundarne mreže kanalizacije, za koju je izdata i građevinska dozvola, zatim putevi i trotoari u prvoj zoni Bogatića i u mesnim zajednicama. Nadam se da ćemo u saradnji sa Vladom Republike Srbije uspeti da realizujemo ove kapitalne projekte u sledećoj godini – naveo je Beserovac i dodao da je već održao sastanak sa zamenicom direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, Sandrom Nedeljković.
-Opština je još prošle godine konkurisala na javni poziv za komunalnu infrastrukturu. Oni su nam uputili na koji način možemo doći do tih sredstava i već se krećemo u tom pravcu – kaže Beserovac.
U skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima kojim je propisana obaveza jedinica lokalnih samouprava da donesu Strategiju bezbednosti saobraćaja na putevima na svom području, doneta je Odluka o usvajanju Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima Opštine Bogatić za period od 2018. do 2022. godine. Svrha donošenja Strategije jeste upoznavanje sa stanjem bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Bogatić, prikaz stanja bezbednosti saobraćaja kojem se teži i smernice kojima će se najbrže i najlakše doći od postojećeg do željenog stanja. Predstavnik Auto-moto saveza Srbije Petar Tasić, predstavio je prisutnima prednosti ovog strateškog dokumenta.
Takođe, ovom prilikom doneta je Odluka o usvajanju Akcionog plana za mlade opštine Bogatić za period 2018.-2023. godine. Ivana Đukić, koordinator Radne grupe za izradu LAP-a za mlade kazala je da je ovo strateški dokument kojim se definišu prioritetne oblasti za mlade i aktivnosti koje odgovaraju na specifične potrebe mladih na teritoriji naše opštine.
U nastavku sednice usvojen je i poseban program korišćenja subvencija JKP „Bogatić“ Bogatić, kao i data saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP „Bogatić“ o kreditinim zaduženjima.
K.J.Đ

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa