Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
Поклони за најбрже
ТРАДИЦИОНАЛНА БОЖИЋНА АКЦИЈА РОТАРИ КЛУБА “ШАБАЦ” И “ЈАЗАКИЈА”

Поклони за најбрже

Прве бебе рођене не Божић у Шапцу, дечака и девојчицу, обрадовали су Ротари клуб “Шабац” и компанија “Јазаки”. Ротаријанци су деци даровали новац док је “Јазаки” уручио пакетиће.
-Стигао је нешто брже него што смо очекивали, али најважније је да је све у раду. Пријатно сам изненађена. Нисам очекивала никакве поклоне у породилишту, мислила сам само о овом најважнијем пакетићу, Матеји, каже мајка прворођеног дечака Милица Вулетић, којој је ово друго дете.
На Божић је у Шабачком породилишту рођено шест беба. Награђене су најбрже, а поред Матеје који је поранио и девојчица је пожурила. Миросава Јовановић је бебу родила код куће, јер није имала времена да стигне до породилишта.
Трационалним Божићним даривањем прворођених дечака и девојчице Ротаријанци почињу сваку годину коју увек обележе различите хумане акције. Поред помоћи социјално угроженима, подржавају и талентовану децу, али и брину о животној околини. Најчешће су у фокусу њиховог деловања најмлађи.
- Ротари клуб “Шабац” сваке године по једном дечаку и девојчици који се први роде на дан Божића, уручује вредне поклоне. Раније су то били ваучери, а ове године смо одлучили да то буде новац како би родитељи сами одлучили шта им је најпотребније да приуште својим бебама. Компанија “Јазаки” се као друштвено одговорна фирма прикључила овој акцији и захваљујемо им се на томе. Код нашег народа се обично каже да беба буде лепа на маму, а паметна на тату, или обрнуто. Ја бих свој деци пожелела да буду и лепша и паметнија од својих родитеља и да овај свет учине лепшим и занимљивијим местом за живот, истакла је Мила Милосављевић, долазећи председник Ротари клуба “Шабац”.
Компанија “Јазаки” постаје у Шапцу све препознатљивија и као друштвено одговорна фирма. Мајкама беба уручили су богате пакетиће прилагођене дечаку и девојчици.
-Било нам је задовољство да ове године учествујемо у овој акцији, а верујем да ће то бити случај и следеће године. Позивам и друге компаније да нам се придруже и да следеће године поделимо много већи број пакетића, изјавила је Ана Каришик, сарадник за запошљавање у “Јазакију”.
Одељења педијатрије и гинекологије у Општој болници Шабац у време новогодишњих и божићних празника посећују хумани појединци и организације који се труде да обрадују најмлађе. Празницу су повод за даривање, али хуманост могу да покажу сви они који имају могућности и сваким другим даном.
-Захваљујем се у име нашег породилишта Ротари клубу “Шабац” и компанији “Јазаки” који су уручили вредне поклоне нашим породиљама. Нека ово буде подстрек и осталима да покажу своју хуману страну, рекао је начелник гинекологије Драган Милошевић.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa