7. februar 2019.7. feb 2019.
Rekord konačno pao
ATLETIKA: SENIORSKO PRVENSTVO SRBIJE

Rekord konačno pao

Posle dva „nezabeležena“ rekorda, dve situacije u kojima su Šapčanke trčale brže od bilo koga ranije u toj konkurenciji, ali se isprečila prvo tehnička greška, a potom i problem sa elektronikom, konačno je, iz trećeg pokušaja, „srušen“ juniorski rekord Srbije u štafeti 4 puta 200 metara. Sada je još jedan u nizu rekorda šabačke atletike. U tom poduhvatu uspela je već svima poznata štafeta AŠK TEMPA: VANjA VASIĆ, NATALIJA SELENIĆ, NIKOLINA BOŽIĆ i NIKOLINA MANDIĆ. Od vikenda rekord iznosi jedan minut, 44 sekunde, i 23 stotinke (1:44,23).
Iako tek na startu juniorskog staža uspele su da, uz rekord juniorki postanu i vicešampioni Srbije među SENIORKAMA! Brži u Srbiji je samo neprikosnoveni i iskusniji sastav atletičarki beogradskog PARTIZANA (Katarina Sirmić, Bojana Kaličanin, Angela Ilić Rončeli i Maja Ćirić). O tome kakva su konkurencija Beograđanke govori podatak da su i one brzinom od 1:39,17 postavile novi seniorski rekord, te je i sama disciplina ovogodišnjeg Prvenstva u dvorani bila „najopterećenija“ rekordima. Treće mesto i bronza je pripala ekipi PARTIZAN 1945.
- Sada je rekord naš, ali želimo još da ga popravljamo. Već su ove devojke brend Šapca, već rivali imaju strahopoštovanje. Nadam se da će vrednost ovog dostignuća biti prepoznata na vreme, a ne kada one „siđu sa scene“, a rekordi ostanu još dugo nedostižni za nove naraštaje. Tri godine dobrog rada je donelo sve ovo i mi ne stajemo, uprkos svemu. One su vlasnice rekorda štafete 100,200, 300 i 400 metara, 4 puta 400 (mlađe juniorke) i 4 puta 200 (starije juniorke), a još dve godine smo u juniorskoj konkurenciji. Cilj je titula na narednom Prvenstvu za mlađe juniorke i priprema devojaka za pojedinačne discipline – naglašava trener kvarteta Milisav Stanojčić.

Grnović sve bliži tronu
Mihail Dudaš je prvo ime atletskog višeboja u Srbiji već duži niz godina, međutim, nikada nije imao jaču konkurenciju i skoro mu niko nije „pretio“ na vrhu kao mladi atletičar ekipe SPRINT iz Badovinaca ALEKSANDAR GRNOVIĆ. Još je član novosadske VOJVODINE najbolji, no bodovna razlika u dvoranskom sedmoboju nije bila manja nego što je u ovom trenutku. U Beogradu je Grnović osvojio titulu sa 5.811 bodova, dok je Dudaš „srebrni“ sa 5.431 poenom. Iako su i ranije ovo bila dva najbolja višebojca, razlika je obično imala četvorocifren iznos. Lični rekordi na 60 metara (7:03) i bacanju kugle (15,04), kao i trijumf u skoku u dalj doveli su Badovinčanina na vodeću poziciju prvog dan, a lidersko mesto je izgubio tek u poslednjoj disciplini. Ostvario je drugog dana i lični rekord u skoku s motkom (4 metra).
- Aleksandar se vratio posle povrede i nastupio bez mnogo treninga. Razlika bi verovatno bila još manja u desetoboju, jer u dvorani nema bacanja diska, koplja i trke na 400 metara gde je Grnović vrlo jak. Svake godine je sve bolji u sedmoboju i očekujem odličnu letnju sezonu – rekao je trener Ivan Đinić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa