11. februar 2021.11. feb 2021.
foto: i. đ.

foto: i. đ.

ATLETIKA: SENIORSKO PRVENSTVO SRBIJE

USPESI U NIZU

Atletski klub iz Badovinaca nosi naziv „Sprint“, ali na seniorskom Prvenstvu Srbije još jednom je potvrdio izvanredne mogućnosti u višebojima, konretno sedmoboju, gde su predstavnici ovog kluba ostvarili trostruku pobedu!. Sva mesta na pobedničkom postolju osvojili su momci iz Badovinaca.
Srpski reprezentativac i olimpijski kandidat Aleksandar Grnović je niz uspeha nastavio seniorskom titulom u sedmoboju, iako je nastupao nedovoljno oporavljen posle povrede ahilove tetive, osvojio je 5.120 bodova što je bilo sasvim dovoljno za novo zlato. Kroz dve nedelje Aleksandra očekuje i put u Ankonu na Prvenstvo Italije. Uz njega na pobedničkom postolju su bile klupske kolege, uzrasno još juniori Đorđe Jovanović i Nikola Rosić.

Jovanović je uz četiri lična rekorda (60 metara, bacanje kugle, 60 prepone i sedmoboj) osvojio 4.257, dovoljno za srebrno odličje, dok je Nikola sa 3.021 poenom zauzeo poziciju tri. Rosić je uz bronzu popravio najbolja ostvarenja u karijeri u sedmoboju , kao i u tri discipline (skok udalj, bacanje kugle, 1000 metara).

Uz višebojce Badovinčani su osvojili još jednu medalju. Milan Čajić je u skoku motkom postao vicešampion sa peskočenom visinom od 3,70 metara.

FOTO: I. G. AŠK


KATARINA DO SREBRA
Iako šabački AŠK Tempo nije nastupio u najjačem sastavu na Prvenstvu Srbije za seniore, nije ni ovaj kolektiv ostao bez odličja. Mlada Katarina Gačević, potvrdila je klasu u bacanju kugle. Hitac od 12,84 metra doneo joj je ovaj put srebro, a sedaljm centimetara je delilo Gačevićevu od najvišeg mesta na postolju. Katarinina klupska koleginica Milica Poznanović plasirala se odmah iza i sa novom bronzom nastavila niz odličja sa važnih takmičenja, učvršćujući AŠK Tempo među vodeće u Srbiji kada govorimo o bacanju kugle.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa