4. februar 2021.4. feb 2021.
foto: fb profil

foto: fb profil

ATLETIKA: STARIJI JUNIORI

Antić do državnog rekorda

Iako je reč o prvom takmičenju ove godine za kategoriju starijih juniorki i juniora, odlične rezultate su postigli na Prvenstvu Srbije svi odlikaši, među kojima su i atletičari našeg područja. Izdvojio se Teodor Antić koji je nastupom u konkurenciji starijih u trci na 800 metara osvojio drugo mesto, ali u vremenu 01:56,70 što je najbolje vreme u državi među mlađim juniorima kojima ovaj 16-godišnjak još pripada, te je od vikenda Teodor vlasnik državnog rekorda. Kroz cilj je prošao treći ukupno, ali drugu poziciju osvojio je gost iz BiH koji se nadmetao van konkurencije, dok je prvi bio iskusni atletičar Morave Aleksić koji je u izlaznoj godini starijih juniora.

Antić je član AŠK Tempa, a osim ovog srebra, klub je bogatiji za još jedno srebro i bronzu. Mlada nada srpskog bacanja kugle, uz Katarinu Gačević je i Milica Poznanović koja je zauzela pozciju dva uz hitac 12,48. Muška štafeta 4 puta 400 metara u sastavu: Luka Mitrović, Luka Ljubinković, Vukašin Antonić, Teodor Antić zauzela je treće mesto uz vreme 03:33,69.
Ekipi Sprinta iz Badovinaca medalju je doneo skakač s motkom Nikola Rosić koji je do bronze stigao zahvaljujući preskočenih 2,80.

Još nekoliko takmičara oba kluba ostvarili su zapažene rezultate, bili na korak od odličja, ali ovaj put nisu uspeli.

Promena termina
Najveći izazov višebojaca ove sezone je Prvenstvo Evroope za višebojce u Turonju, a šansu da se tamo nađe ima trenutno prvi višebojac Srbije Aleksandar Grnović (Sprint Badovinci). Priliku da obezbedi normu ima na Prvenstvu Srbije za višebojce čiji termin je promenjen i biće u okviru predstojećeg Pojedinačnog prvenstva Srbije zakazanog za vikend koji sledi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa