4. februar 2021.4. feb 2021.
Lažna elita
Saopštenje za javnost

Lažna elita

Za prvih stotinu dana vlasti, Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima, učinila je mnogo. Nismo dozvolili da nas uspori epidemiološka situacija. Uvek može i više i bolje i to naši sugrađani znaju. Zato su nam dali poverenje. Razumljiva je, stoga, ljubomora onih koji za dve decenije nisu učinili ništa, osim da u krugu svoje grupe uživaju u trošenju novca sugrađana
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu smatra da je samoproklamovana elita našeg grada u svom uličnom performansu još jednom potvrdila da su 20 godina radili samo u interesu ličnog bogaćenja, a ne za dobrobit svojih sugrađana.

Za 20 godina nisu bili u stanju da izgrade jedan metar vodovodne i kanalizacione mreže u 42 šabačka sela. Dizali su višemilionske kredite za uređenje užeg centra grada, a u prigradskim naseljima i dalje postoje septičke jame.

Dok su se gradovi manji od Šapca razvijali, naš grad je tavorio. Onemogućili su slobodu drugačijeg mišljenja, a svako ko bi im se suprotstavio bio je izložen najbrutalnijim napadima i diskreditovanju. Stav ove kvazielite, da su samo oni podobni za visoke položaje u gradu, Šapčane je skupo koštao.
U svojoj pohlepi išli su toliko daleko da je njihov predvodnik postao jedini gradonačelnik u istoriji Srbije koji je osuđen za nenamensko trošenje pet miliona evra iz gradske kase. Nažalost, taj slučaj je zastareo, te tako nije vratio dug društvu.

Ova lažna elita koja se zaklinje u demokratiju, zloupotrebila je čak i mogućnost referendumskog izjašnjavanja. Samo je kod njih bilo moguće da jedva deset odsto odluči u ime svih. A da im je isključivo lično bogaćenje bilo prioritet govori i sadašnje nepoštovanje prema institucijama grada. Pošto im je kasa presušila, institucije grada nazivaju pogrdnim imenima.

Odgovorni su i za to što su u jednom trenutku grad, prigradska naselja i selo bili pretvoreni u deponiju. Radnici angažovani na odnošenju smeća u očima ovih modernih robovlasnika počinili su najveći greh: tražili su platu. I nisu je dobili! Zato su štrajkovali, a mnogi su i promenili radno mesto kako bi prehranili svoje porodice.

Srpska napredna stranka zgrožena je što se bivša šabačka vlast naslađuje brojem preminulih od Korone u našem gradu. Od posledica ove bolesti preminuli su milioni ljudi u svetu. To je pošast koja je u borbi ujedinila čovečanstvo. Moramo da primetimo da je krajnje zlobno i nadasve ljigavo pripisivanje zasluga za uspešnu borbu protiv ovog virusa tokom prvog talasa bivšem gradonačelniku Šapca.

Samo zahvaljujući odluci predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uvede vanredno stanje, izbegnuta je katastrofa. Za to vreme, lider šabačke kvazielite, a sada čovek koji se prešaltao na rešavanje klimatskih promena, iskoristio je Kovid krizu bestidno se reklamirajući. Svi se sećamo kako je uz flašicu alkohola, sapuna i dve table vitamina delio i svoju sliku.

Za prvih stotinu dana vlasti, Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima, učinila je mnogo. Nismo dozvolili da nas uspori epidemiološka situacija. Uvek može i više i bolje i to naši sugrađani znaju. Zato su nam dali poverenje. Razumljiva je, stoga, ljubomora onih koji za dve decenije nisu učinili ništa, osim da u krugu svoje grupe uživaju u trošenju novca sugrađana.
GO SNS Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa