4. april 2019.4. apr 2019.
Još uvek vozim
Predavanje o bezbednosti u saobraćaju

Još uvek vozim

Alkoholna pića, nevezivanje pojasa i velika brzina najčešći su uzroci saobraćajnih nesreća. Interaktivna predavanja čine važan segment u edukaciji budućih vozača. Planirano je da predavanje obuhvati sve srednje škole na području grada Šapca
Udruženje paraplegičara mačvanskog okruga iz Šapca uz podršku Tela za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca, organizovalo je interaktivno predavanje "Još uvek vozim" za učenike trećeg razreda Ekonomske škole "Stana Milanović".
Cilj predavanja bio je da se učenicima ukaže na probleme, posledice saobraćajnih nezgoda i kroz edukaciju utiče na svest mladih kao najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju.
Iz svog ličnog iskustva govorila je Bojana Gladović kako bi budućim mladim vozačima predočila opasnosti vožnje pod dejstvom alkohola, bez dozvole, kao i sve češće zanemarivanje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.
-Kroz našu životnu priču želimo da ukažemo koliko ozbiljne posledice može da izazove nepoštovanje saobraćajnih pravila i propisa i da uvide gde samo jedna pogrešna odluka može da ih dovede - pojasnila je Gladović.
Do sada je realizovano preko 40 predavanja u gradovima širom Srbije, a predavači su osobe sa invaliditetom koje su invalidnost stekle u saobraćajnim nezgodama. Za ovakav vid edukacije obučeni su od strane stručnjaka iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.
- Ciljna grupa su nam početnici, učenici trećeg razreda. Smatram da lično iskustvo može pomoći u edukaciji ovih mladih ljudi koji sada stupaju u saobraćaj kao vozači i ozbiljni učesnici, kako bi u kritičnim momentima doneli pravu odluku - rekao je Slaviša Savić, autor projekta „Još uvek vozim“.
Planirano je da predavanje bude održano u svakoj srednjoj školi na području grada Šapca i obuhvati što veći broj mladih ljudi, a sve sa ciljem kreiranja odgovornih učesnika u saobraćaju.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa