4. april 2019.4. apr 2019.
Prvi trkački dan 2019.
Na Šabačkom hipodromu u nedelju, od 15 časova

Prvi trkački dan 2019.

U nedelju, 7. aprila, prvi put se u novoj sezoni otvaraju vrata start mašine na Šabačkom hipodromu. Prvog trkačkog dana na programu je šest trka, pet galopskih i trka u sulkama. Duga zimska pauza u takmičenju pojačava uzbuđenje pred prve startove, u kojima će najviše šansi imati oni koji su vredno radili zimus.
U šabačkoj oazi je smešteno više od 120 galopera, a u treningu ih je oko 80. Neki od pobednika najvećih trka treniraju na šabačkoj stazi, na kojoj radi i najbolji trener prošle godine, Bojan Šendeković, koji u novu sezonu ulazi sa 33 grla u treningu.
Između dve sezone u Srbiju je stiglo 20-ak galopera iz Engleske, Francuske, Nemačke i Mađarske, a čak 17 pridošlica je došlo u Šabac.
- Ima dobrih konja, i onih koji su “napolju” trčali formu 75, ali, neću nikog izdvajati, neka se sami izdvoje – kaže iskusni Šendeković.
Veliki broj grla u treningu, kao i sve veći broj zaljubljenika u konjički sport iz Srbije i okruženja koje u Šabac privlače odlična galopska nadmetanja, najavljuju dobru sezonu.
Ove godine u Šapcu će se trčati devet puta, a događaj sezone, kao i ranijih godina je, svakako, dvodnevni galopski spektakl – Šabačke konjičke svečanosti, koje su na programu 20. i 21. jula.
PRVE TRKE 2019.
Na programu prvog trkačkog dana je šest trka, u koje je upisano 47 grla. U tri trke, među kojima je i listed nadmetanje na 1.300 metara, snage će odmeriti iskusni četvorogodi i stariji galoperi, dok će trogoda grla startovati u dve trke, na 1.200 i 1.300 metara. Start prve trke je u 15 časova, a prvi trkački dan završava se trkom u sulkama.

NAJBOLjI U 2018.
Prvi na listi vlasnika u prošloj godini je bio Dejan Vujičić, iz Berna, čije galopere na Šabačkom hipodromu trenira Bojan Šendeković, sedmostruki šampion. Najuspešniji jahač u 2018. bio je srpski internacionalac Đorđe Perović sa 10 uknjiženih pobeda. Perović će se naći u sedlu i na samom početku sezone, u svih pet trka, a startovaće i mezimci Vujičića i trenera Šendekovića.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa