16. maj 2019.16. maj 2019.
KVARTET NADA I STREPNjI
VATERPOLO: SUPER LIGA SRBIJE

KVARTET NADA I STREPNjI

Kako kaže pesma: „Šta je bilo, bilo je..“, a sada, opet prema rečima večno popularne numere Doris Dej: „Que sera sera...“. Duga vaterpolo sezona je u samom finišu, a opet kao da počinje, još jednom ostvareno do sada nema bodovne implikacije, već timovi kreću sa jednakim šansama u borbu za titulu. Posle dve sezone, ponovo je u našoj ligi propisan plej of, a deo polufinala je i naš ŠABAC.
Prvo mesto i definitivno najlepši vaterpolo u Srbiji, koji cele sezone igraju Šapčani omogućio im je da u polufinalu igraju protiv, na papiru, najslabijeg rivala i da drugi meč dvomeča igraju na domaćem bazenu. Ipak, kada znamo da je taj „najslabiji“ tim PARTIZAN, najveće vaterpolo ime Srbije i među tri najveća imena Evrope, te da je već retoričko pitanje da li je bolje prvi meč igrati na domaćem ili gostujućem terenu, vidimo da to i nije toliko znajan benefit prvog mesta. Potpuno isto možemo gledati i na drugi polufinalni par C. ZVEZDA i RADNIČKI.
Već u subotu plej of počinje, a na Banjicu će „čivijaši“ drugi put ove sezone. Četvrti put, na suprotnoj strani biće „crno-beli“ velikan. U tri prethodna slučaja smo se radovali, nadamo se da ćemo isti osećaj imati i posle četvrtog, odnosno petog ovosezonskog odmeravanja snaga protiv sedmostrukog šampiona Evrope. Dve prvenstvene pobede ostvarene su u teškim i neizvesnim mečevima, teško je zamisliti dominaciju i u narednim. Svi znamo šta je Partizan bio nekada, sada je daleko od tog nivoa, ali daleko i od potcenjivačkog odnosa. Imali su problema tokom sezone, međutim, ostvarili su najvažniji cilj, opstali u Regionalnoj A1 ligi, dok sada, imaju potpuno rasterećen nastup u plej ofu. Do pre godinu dve nije bilo zamislivo, no sada je činjenica, oni nisu favoriti u polufinalu. Iako se nisu proslavili igrama u Super ligi, opet su nalazili načina da pobede one koji su ih ugrožavali u borbi za četvrto mesto (jedino realno s obzirom da su preneli samo bod iz A1 lige). U svakom od tih mečeva neko drugi je bio predvodnik ekipe. Nekada bi to bio Kasum, nekada Radanović, povremeno Radonjić, Radulović, Smiljević, preiskusni Korolija, mladi Gbadamasi i to je najveća snaga ekipe koju predvodi trener Ćirić. To su mahom igrači potekli u školi VK „Partizan“ poznaju se izvrsno i mogu „poleteti“ kada nemaju teret favorita.
Trener Miodrag Mirović ne može računati na Bolovića, ali u sastavu ima baš izdanke škole Partizana: Lukića, Jankovića, Toholja, Vučinića, Repanovića, Velkića, ima iskustvo Pijetlovića, Markovića, Rogača, te poimence ŠABAC je kvalitetniji, ali u plej ofu mnogo faktora odlučuje. Najvažnije je da „delfini“ budu na svom nivou, sigurni kao što su bili veći deo sezone i onda je finale još bliže. Cilj je titula, a za epitet najboljeg u državi, morate savladati sve druge. Srećno!
Prvi meč je u subotu, revanš već u sredu, 22. maja. Već 25. počinje finalna serija na dve dobijene utakmice.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa