16. maj 2019.16. maj 2019.
Nikolajevi dani
Osnovna škola „Nikolaj Velimirović“

Nikolajevi dani

Nizom aktivnosti, od 13 do 17. maja, šabačka Osnovna škola "Nikolaj Velimirović" obeležava Dan škole.
U obraćanju prisutnima, direktorka škole Vesna Živanović istakla je da je školsku godinu obeležio rad sa decom, sticanje i negovanje novih znanja, i kao rezultat zajedničkog angažovanja stigla su priznanja sa brojnih takmičenja.
"Nikolajevi dani" počeli su prigodnom priredbom pod nazivom "Vremeplov", učenika trećeg razreda, a završiće se u petak kada će biti organizovana humanitarna akcija za učenicu koja se trenutno nalazi na bolničkom lečenju.
-Želimo da angažujemo decu od prvog do osmog razreda, kao i onu iz izdvojenih jedinica. Kolege i roditelji su rado prihvatili da učestvuju u realizaciji programa. Tokom školske godine radimo sa učenicima, a „Nikolajevi dani“ su kruna našeg truda i prilika da pokažemo koliko su deca talentovana za muziku, sport, pored toga što su osvajači medalja na takmičenjima. U znak sećanja na vladiku Nikolaja imamo kviz znanja iz veronauke - rekla je Olivera Milutinović, stručni saradnik i dodala da je cilj manifestacije da se stvori, neguje atmosfera drugarstva, prijateljstva i saradnje koju škola baštini.
U okviru Nikolajevih dana biće realizovani brojni i bogati sadržaji. Kvizovi znanja, predavanja, aktivnosti posvećene ekologiji, prezentacije, izložbe, sportske igrarije samo su deo aktivnosti kojima će škola obeležiti svoj dan.
Domaći kolači koje su učenici uz pomoć nastavnice napravili na časovima domaćinstva biće deo prodajne humanitarne izložbe.
Predstavnici Osnovne škole iz Velikog Gradišta, „Sveti vladika Nikolaj Velimirović“ bili su počasni gosti Šapčana. Prva poseta, ali se nadaju saradnji i razmeni iskustava.
-Na poziv direktorke Vesne Živanović smo došli u Šabac. Nadam se da je ovo samo početak upoznavanja i buduće saradnje u okviru Nikolajevih dana - rekla je Andrea Popović, diplomirani učitelj.

M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa