Info

16. jun 2011.16. jun 2011.
NAČELNIK POLICIJSKE UPRAVE ŠABAC PRIREDIO PRIJEM ZA PORODICE POSTRADALIH PRIPADNIKA MUP-a

STALNA BRIGA O PORODICAMA POSTRADALIH KOLEGA

Povodom slave MUP-a, Svetih Trojica, načelnik Policijske uprave Šabac, Slaviša Spasojević, juče je priredio prijem za porodice kolega koji su izgubili živote ili ranjeni na izvršenju zadatka. U petak, 10. juna položeno cveće na grobove poginulih pripadnika MUP -a iz Policijske uprave Šabac. Stalna briga MUP-a za školovanje, zapošljavanje i za rešavanje stambenog pitanja članova porodica postradalih
Pripadnici MUP-a Republike Srbije, zbog prirode posla kojim se bave, izloženi su riziku da izgube život dok obavljaju redovne zadatke. Ovaj rizik znatno je smanjen u odnosu na protekle decenije, ali je još uvek prisutan. Policajci su, nažalost, još uvek česta meta osionih bandi i pojedinaca i često se dešava da izgube život, ili da budu ranjeni dok izvršavaju svoje dužnosti.
Zbog toga je, valjda, kod pripadnika ove službe, mnogo više nego kod drugih profesija, izražena solidarnost i briga za porodice kolega koji su izgubili živote na poslu. Takva solidarnost prisutna je među pripadnicima MUP-a u celini, ali u Policijskoj upravi Šabac sa ponosom ističu da ova Uprava brine o porodicama svih svojih radnika koji su od devedesetih godina prošlog veka izgubili život ili ranjeni.

Najnoviji broj

14. januar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa