16. jun 2011.16. jun 2011.
ŠABAČKA POLICIJA USPEŠNA U SUZBIJANjU NARKOMANIJE

MARIHUANA NAJDOMINANTNIJA

U prvih pet meseci ove godine zaplenjena duplo veća količina opojnih droga nego u istom periodu protekle godine
Od Zorana Obrenovića, rukovodioca grupe za suzbijanje narkotika Policijske uprave u Šapcu, saznali smo kako se i dalje, 365 dana godišnje sprovode akcije preventivno represivnih mera i aktivnosti policijske uprave, a rezultati ne izostaju.
Prvih pet meseci tekuće godine izvršene su 72 zaplene opojnih droga pri čemu je zaplenjeno 2.375,45 grama i 394 komada, dok je u istom periodu 2010. godine taj broj bio skoro duplo manji i iznosio 1.027,59 grama i 212 komada.
Prošle godine je pronađeno 9 ilegalnih zasada marihuane i jedna ilegalna laboratorija za veštački uzgoj modifikovane marihuane (skank), koja je četiri puta jača od standardne.
U istom periodu su 203 izvršioca procesuirana pred Višim i Osnovnim javnim tužilaštvom.
- Po naredbi MUP-a Srbije, još uvek je u toku operativna akcija “Morava“ koja predviđa i pojačanu preventivnu aktivnost naše grupe gde je prvenstveno cilj razbijanje ulične mreže dilera, što je do sada dalo dosta dobre rezultate. Pored toga, predviđa i pojačanu preventivnu aktivnost, koja se ogleda u obilasku svih obrazovnih ustanova na teritoriji policijske uprave Šabac, u svih osam organizacionih jedinica, rekao je Zoran Obrenović i dodao da su u toku tri različita programa preventivnog rada: školski policajac, projekat “bezbedno detinjstvo i škola bez droga, gde su ciljne grupe učenici, roditelji i nastavno osoblje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa