25. jul 2019.25. jul 2019.
Primer drugim zdravstvenim ustanovama
MINISTAR ZDRAVLjA POSETIO OPŠTU BOLNICU ŠABAC

Primer drugim zdravstvenim ustanovama

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je u petak Opštu bolnicu “Laza K. Lazarević” Šabac. Razlog dolaska bilo je uručenje osam ugovora o dodeljivanju savremenih laparoskopskih stubova namenjenih minimalno invazivnoj hirurgiji. Ugovori su uručeni predstavnicima ovih ustanova, a ministar je iskoristio priliku i obišao Jedinicu intenzivne nege i terapije u Službi anestezije, Kabinet za radiografiju ATD Službe pneumoftiziologije i Službu neurologije šabačke bolnice.
Ministar Lončar je poručio direktorima drugih bolnica da se ugledaju na šabačku i pokušaju da je stignu kada je reč o uvođenju inovativnih metoda lečenja.
-Ovde će uskoro moći da se radi pejsmejker. Ljudi će od septembra krenuti na obuku za angiosalu. Šabačka bolnica ima endokrinog hirurga. Došao je gastroenterolog sa VMA. Rade se procedure koje ljudima spašavaju živote i za to ne mora da se ide na neko drugo mesto, rekao je Lončar i poželeo šabačkoj bolnici da još više napreduje.
Vrednost savremenog laparoskopskog stuba multifunkcionalne namene za minimalno invazivne zahvate u hirurgiji, ginekologiji i ortopediji, koji je dobila šabačka bolnica iznosi oko 20 miliona dinara.
-Dobili smo dva ultrazvučna aparata donacijama privrednika, dva kao donaciju iz Danske, jedan kardiološki je nabavljen sredstvima Ministarstva zdravlja. Zahvaljujući Ministarstvu dobili smo i parnu i vlažnu sterilizaciju, Fako aparat za operacije katarakte, pored toga i dva aparata za anesteziju i četiri pacijent – monitora. Kao šlag na tortu došla je ova oprema za minimalno invazivnu hirurgiju koja će nam pružiti mogućnost da radimo intervencije koje do sada nismo mogli, istakao je direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović.
Pored stalnog obnavljanja i osavremenjavanja opreme u šabačkoj bolnici vode računa i o tome da se zaposleni edukuju i usavršavaju kako bi bili u toku sa najsavremenijim procedurama. Takođe, u radne posete ovoj ustanovi redovno dolaze najeminentniji lekari iz Beograda koji ovde i rade zahvate, a istovremeno obučavaju šabačke kolege.
Činjenica je da je sadašnji direktor šabačke bolnice za vreme svog mandata uradio stvari na koje se čekalo godinama. Lepo je što je ministar to primetio, ali se postavlja pitanje zašto je dr Popović i dalje u statusu V.D. direktora.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa