31. oktobar 2019.31. okt 2019.
Oslobođenje Šapca za Marcella
DEVETI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U ŠAPCU

Oslobođenje Šapca za Marcella

Pobede u ostalim trkama ostvarili Achilles, It s my time, Maksimilijan lp, Azzaro i Salah al din. Uzbuđenja ostaju da se pamte i prepričavaju. Šabački hipodrom održao tradiciju vrhunskog domaćina i završnog dana ovogodišnje sezone u kojoj je prema rečima Aleksandra Dragojevića, direktora hipodroma u devet trkačkih dana učestvovalo više od 500 brzih konja
Ukupno je protekle nedelje na hipodromu u Šapcu održano šest galopskih trka. Najvažnija je bila četvrta po redu, pod nazivom “Trka Oslobođenje Šapca”, kategorije listed za trogode i starije konje na 2.400 metara. Pobedio je Marcell sa Šašićem u sedlu, vlasništvo Dajane Cvijetinović u treningu kod Bojana Šendekovića.
Drugo mesto osvojio je Kirgiz koga je jahao Perović, a treće Border war sa Milojevićem.
U prvoj trci ovog dana Memorijal Miodrag Baćanović-Mika, kategorije četiri za dvogode konje bez pobede i plasmana prvi na cilj je stigao Achilles sa Perovićem u sedlu. Drugi je bio Wild West sa Vujkovićem, a treća The end koju je jahao Milojević.
Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u drugoj trci ovog dana Agropapuk kup, handikap jedan za trogode i starije konje. Pobedila je It s my time u čijem sedlu je bio Ljubomirović. Drugi je stigao Chantilly sa Konkoljem, a treće mesto je osvojio Destyno sa Perovićem.
Fish Corp 2000 Feed je bio naziv treće trke ovog završnog dana sezone u Šapcu, kategorije handikap četiri za trogode i starije konje na 1.200 metara. Ovog puta prvi kroz cilj je prošao Maksimilijan lp, noseći u sedlu Šašića. Drugi je bio Fireman sam sa Nikolićem, a treći Jerry beast sa Perovićem.
Petu trku, Memorijal Mićka Kostića, kategorije jedan za konje starosti dve godine na stazi od 1.700 metara, obeležila je pobeda Azara sa Vujkovićem u sedlu. Drugi je bio Kameni Beely sa Milojevićem, a treći Rambo Trlić u čijem je sedlu bio Perović.
Završna trka ovog, poslednjeg trkačkog dana ovogodišnje sezone galopskih trka na hipodromu u Šapcu, bila je Memorijal Momčilo Mija Nedić, handikap tri za trogode i starije konje na 1.700 metara. Pobedio je Salah Al din u čijem sedlu je bio Perović. Drugo mesto osvojila je Fast Endless sa Lazarevićem, a treće Tina Sur u čijem sedlu je bio Mešetović.
- Tokom devet trkačkih dana imali smo 60 trka u kojima je učestvovalo više od 500 brzih konja. Trudili smo se da ispoštujemo sve zahteve i mislim da smo u tome uspeli. Osnovno obeležje ovogodišnje sezone jeste nova barijera na stazi, čime je znatno popravljena bezbednost konja. Uvek je najviše pomagala gradska uprava sa svojom Turističkom organizacijom. Mislim da smo uspešno organizovali niz propratnih manifestacija, a sve to je gledalo preko 40.000 naših vernih posetilaca, koji su verujem bili zadovoljni.
Najavljujem prve trke ovde u narednoj godini tradicionalno prvog januara, a početak nove sezone 2020 za Uskrs, kaže Aleksandar-Saša Dragojević, alfa i omega hipodroma u Šapcu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa