14. jul 2011.14. jul 2011.
DOM ZDRAVLjA ŠABAC

SERTIFIKAT O AKREDITACIJI

U utorak u šabačkom Domu zdravlja održana je konferencija za novinare povodom dodele sertifikata o akreditaciji. Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova dodelila je šabačkom Domu zdravlja sertifikat na period od tri godine. Za finansiranje ovog procesa izdvojeno je milion i dvesta hiljada dinara. Finansiran je delom iz sredstava projekta Ministarstva zdravlja „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“, tačnije 30%, dok je ostatak finansirala lokalna uprava grada Šapca
Proces akreditacije uspešno je završen dodelom sertifikata 7. jula ove godine u svečanoj sali Doma zdravlja Savski venac u Beogradu. Svečanosti dodele sertifikata prisustvovala je šef Odseka za plansko ““ analitičke poslove i informatiku dr Slađana Kaurin ““ Miletić.
- Ispunjenost akreditacijskih standarda ostvarili smo u izuzetno visokom procentu 96,02%. Dodeli sertifikata prethodile su brojne aktivnosti koje su privedene kraju posetom spoljašnjih ocenjivača. Ocenjivano je devet postupaka: ljudski resursi, životna sredina, zdravstvena zaštita dece, žena i odraslog stanovništva, polivalentna patronaža, rukovođenje i upravljanje. Tokom posete ocenjivani su različiti segmenti u našem radu, kao i njihov kvalitet. Skala za ocenjivanje je od jedan do pet. Da bi se dobila akreditacija prvi uslov je da nijedna ocena koja se odnosi na bezbednost pacijenata ne sme biti manja od četiri. Period na koji se dobija akreditacija je određen procentualnom zastupljenošću pojedinih ocena, navela je dr Slađana Kaurin ““ Miletić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa