28. jul 2011.28. jul 2011.
GRADONAČELNIK PRIMIO FOLKLORISTE

IGRA MLADOSTI

U utorak u Gradskoj kući priređen prijem za organizatore Drugog srpskog letnjeg festivala folklora KUD „Abrašević“, predstavnike opštine Vlaška kod Mladenovca i Ugljevika u Republici Srpskoj i gostujuće ansamble iz Rusije, Poljske i Makedonije. Festival počeo 20. jula, a završava se 29. jula u Ugljeviku
Grad Šabac i KUD „Abrašević“, zajedno sa opštinom Vlaška kod Mladenovca i Ugljevikom u Republici Srpskoj, domaćini su Drugog srpskog letnjeg festivala folklora koji je počeo 20. jula druženjem u Vlaškoj, nastavio se dolaskom gostiju u Šabac u nedelju kada su doputovali KUD „Brudzef“ iz istoimenog grada u Poljskoj, Ansambl „Non-stop“ iz ruskog Ivanova nedaleko od Moskve i KUD „Izvor“ iz Makedonije. Iste večeri održani su koncerti u Pocerskom Pričinoviću i Oridu, a u ponedeljak uveče u Prnjavoru.
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević primio je u utorak u Gradskoj kući domaćine i učesnike festivala i tom prilikom izneti su utisci o celokupnom događaju, a razmenjeni su i pokloni.
- Već smo navikli da tokom letnjih dana ove letnje večeri ulepšavaju sada i gosti iz Poljske, Rusije i Makedonije koji će svojim prikazom igara i nošnji iz sredina odakle dolaze učiniti da mi ovde u Šapcu možemo da se upoznamo sa nama relativno dalekim zemljama kada su u pitanju Rusija i Poljska, kao i našim komšijama Makedoncima koji uvek imaju interesantan folklor i čija je muzika ovde veoma popularna. Ovo je prilika da se stvore prijateljstva i da naš folklor predstavi igre i nošnju iz naših krajeva. Cilj svega ovoga je da se kroz druženje bolje upoznamo, da bolje sarađujemo i da lepše i kvalitetnije živimo ““ rekao je gradonačelnik Miloš Milošević.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa