7. maj 2020.7. maj 2020.
Želimo nastavak i odbranu trona
VATERPOLO: ČEKAJUĆI ODLUKU

Želimo nastavak i odbranu trona

Vaterpolo savez je najmanje aktivan od predstavnika kolektivnih sportova tokom epidemije. Sve je stalo u poruke o ostanku kod kuće i pozive na solidarnost. Upravo se pojavila studija o bezbednosti, gde je vaterpolo u grupi bezbednijih, usled bazena sa hlorisanom vodom, ali zvaničnih, konkretnih informacija o nastavku/prekidu sezone u Srbiji još nema, kao ni o terminima u Regionalnoj ligi.
Vaterpolisti ŠAPCA rade kako je moguće u kućnim uslovima, van svoje sportske sredine i čekaju odluke VSS kako bi planirali naredne poteze. U planu je sastanak klubova po ovom pitanju.
-Specifična i ne baš prijatna situacija, ali je to nešto na šta moramo da se prilagodimo, Svako od igrača je dobio individualni plan rada na održanju fizičke spreme. Željno iščekujemo odluku koja će dozvoliti povratak na zatvoreno plivalište i treninge kolektiva. Čim je bude spremni smo da se vratimo. Momci su profesionalci dugo su van bazena, ali ko je ozbiljno shvatio plan rada, neće trebati mnogo vremena da se vrati na nivo od pre pauze. Mi smo zvanični šampioni, branioci titule, želimo nastavak i želimo da napadnemo/odbranimo tron – rekao je trener šabačkih vaterpolista Miodrag Mirović.
U susednim državama su vaterpolo klubovi počeli s treninzima, ali samo u onim gde imaju uslove za treninge na otvorenim bazenima, uz posebne mere bezbednosti. Jedna od mogućnosti koja je spomenuta u „Sportskom žurnalu“ je i završnica sezone po kup sistemu na otvorenom bazenu, ali to je samo kao mogućnost bez detaljnijeg opisa i kao mogućnost iz „nezvaničnih izvora“

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa