17. septembar 2020.17. sep 2020.
emil nikolić

emil nikolić

VATERPOLO: VK „ŠABAC“

MAGNET NAJVIŠIH AMBICIJA

Uslovi za rad i najviše ambicije motivisale novajlije da odaberu Šabac. Trener naglašava cilj borbe za dva trofeja i veruje u dobar start. Prvi meč bez publike, svi se nadaju i poslednji
Svako od novajlija u Vaterpolo klubu ŠABAC imao je ponude iz više klubova, ali su u letnje dane doneli odluku da odaberu baš redove šampiona Srbije i finaliste Kupa. Kako ističu, nije su ih motivisali samo dosadašnji uspesi, već vera u budućnost i perspektive razvoja.
-Igrao sam u Miškolcu koji, po meni, u Mađarskoj ima najbolje uslove, a na Gradskom bazenu su u tom rangu. Upoznao sam tim, vidim veliki potencijal i u srpski vaterpolo sam se vratio kako bi se borio za trofeje. Uveren sam da u Šapcu to mogu ostvariti i učiniću sve da dam značajan doprinos – istakao je reprezentativac OGNjEN STOJANOVIĆ.
Hercegnovski JADRAN je jedan od najvećih klubova regiona, pretendent na evropske trofeje, finalista LEN kupa u prethodnoj sezoni. Za rođenog Novljanina FILIPA GARDAŠEVIĆA veliki je korak odlazak od kuće, ali sve što je osećao je optimizam i želja kada se dogovarao sa Šapčanima.
-Imali smo kontakte i pred prethodnu sezonu. U Jadranu sam igrao dve sezone protiv Šapca i nigde nisam osetio atmosferu kao što je na Gradskom bazenu. Nadam se da će uskoro situacija dozvoliti da ponovo tribine budu pune. U Jadranu sam osvajao domaće trofeje i to želim i u novom klubu. Imamo sve uslove, imamo kvalitet, naše je da pokažemo koliko možemo, znam da su dometi veliki – smatra Gardašević, reprezentativac Crne Gore.
MAREK TKAČ nosi kapicu reprezentacije Slovačke, a posle Nemačke i Francuske karijeru će nastaviti u redovima „Šapca“. Biće Srbija novo iskustvo za njega, čvrsto uveren da i njegovo iskustvo može biti činilac uspeha „delfina“.

Tkai i Stojanović


-Ponosan sam što me je klub kao „Šabac“ želeo. Od prvog dana sam sjajno dočekan, uverio sam se da sve neophodno imamo ovde i nemamo opravdanja da ne težimo duploj kruni. Znam da to žele i mnogi drugi klubovi, ali najbolji se ne boje drugih, već od njih ostali prezaju. Moramo u bazenu pokazati da vredimo – rekao je internacionalac iz Slovačke.
Sezona započinje 26. septembra. Veliki derbi je u prvom kolu i ostaje veliki žal što će, najverovatnije, biti odigran bez prisustva navijača. Snaga sa tribina će nedostajati, ali ne sme biti opravdanje za loš nastup u bazenu.
-Uvek namećem sebi najviše ciljeve i to činim i po dolasku u Šabac. Tim je mlad, ali pravljen tako da se bori za najviše domete. Mnogima je Radnički prvi favorit za titulu, oba tima će u derbi ući posle mnogo meseci bez zvaničih mečeva, ali iako će nam izuzetno nedostajati navijači, mi želimo pobedu i želimo da ih pozdravimo sa tri boda, kako bi susret, kada se dogodi, bio još srdačniji. Srpska liga je izuzetna ove sezone i svaka runda je jako važna. Moramo biti na visini od početka sezone – podvukao je novi trener EMIL NIKOLIĆ, hrvatski stručnjak i jedan od najtrofejnijih trenera u Evropi.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa