24. septembar 2020.24. sep 2020.
b. lagundžić: foto KSS

b. lagundžić: foto KSS

KAJAK: OLIMPIJSKE NADE

Branko na krovu sveta

Uspeh karijere za mladog Branka Lagundžića. Iznenadio prvog favorita trke u K1 500. Blizu još jednog odličja. Potencijal još jednom iskazala i Dunja Sarić. Tri medalje za Srbiju
Šabački kajak dobio je novog šampiona sveta! Kada kažemo nezvaničnog, to je samo problem etimološke prirode, jer takmičenje ne nosi naziv Svetski šampionat, već regata Olimpijske nade, ali je inače to najznačajnije takmičenje za mlade kajakaše sveta, ono koje tradicionalno zatvara sezonu u ovom divnom sportu, a još značajnije bilo je ovog leta kada je sezonu devastiranu Kovidom, okončalo kao jedino nadmetanje mladih, zamena za Svetska i Evropska prvenstva juniora i kadeta. Na takvom takmičenju, priređenom u Mađarskoj, naš BRANKO LAGUNDžIĆ zasijao zlatnim sjajem i u svoj dom, svoj grad i klub doneo najsjajnije odličje u jednosedu na 500 metara.
Domaći takmac Mika, bio je prvi favorit trke, ali je kajakaš „Zorke“ i preprezentativac Srbije odličnim nastupom uspeo da ga ostavi za čitavu dužinu čamca iza sebe. Čeh Podraski je zaslužio bronzu. Borba na pola kilometra bila je druga za Branka, posebno teška, jer je ostao žal za odličjem na dva puta dužoj deonici.
-Trka je bila veoma uzbudljiva. Od samog starta sam krenuo veoma jako i tako sam i završio u finišu. Bio sam veoma srećan kad sam video da sam pobedio jer na hiljadarki zbog vetra nisam uspeo da se domognem pobedničkog postolja. Olimpijske nade kao jedino takmičenje ove godine u juniorskoj konkurenciji i meni je bilo veoma važno da osvojim medalju – rekao je Lagundžić o trci.
U pomenutoj trci na 1.000 metara, suočavao se sa jakim vetrom i talasima, bio na drugoj poziciji do pred sam kraj trke, ali je na kraju cilj prošao kao etvrti. Vrlo blizu bronze Lagundžić se našao i u borbi jednoseda na 200 metara. Između njegovog prolaska kroz cilj i pobedničkog postolja vremenska distanca je predstavljala svega 13 stotinki u finalu.
Šabački kajak u Segedinu predstavljala je i DUNjA SARIĆ. Ona je bila deo dvoseda sa Elizabetom Nađ Meljkuti. Na pola kilometra mlade nade su osvojile sedmo mesto u finalu, dok je na kilometarskoj deonici, medalja bila bliža, ali je ove godine je četiri minuta, 15 sekundi i 14 stotih delova dovoljno za poziciju pet. Ukupno, Srbija je imala još jedno zlato (Đorđe Antonijević) i jednu bronzu (Željana Petrović).

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa