1. septembar 2011.1. sep 2011.
PRIPREME ZA GREJNU SEZONU

JOŠ UVEK PO STARIM CENAMA

Ugalj se još može nabaviti po starim cenama, mada se očekuje poskupljenje. I drva se prodaju po prošlogodišnjim cenama a povećanje, za sad, nije u planu
Građani koji se greju na čvrsto gorivo uglavnom se tokom letnjih meseci pripreme za predstojeću zimsku sezonu. Na šabačkim stovarištima na isporuku uglja se u proseku čeka svega nekoliko dana, ogrevno drvo može da se pazari na kvantaškoj pijaci po ceni do 3.500 dinara za kubik, i u cenu je uračunat prevoz.
Onima koji će se ove zime grejati na ugalj, krajnje je vreme da krenu u kupovinu ukoliko žele da pazare po starim cenama. Poskupljenje ovog energenta sve je izvesnije, i to u proseku za deset odsto.
- Verovatno će doći do poskupljenja svih vrsta uglja, malo zbog nestašice, malo zbog povećane potražnje. U „Kolubari“ je trenutno manji zastoj, ali nekako uspevamo da prevaziđemo i ugovoreno isporučimo kupcima ““ kažu na stovarištu.
Tona „sirove Kolubare“ je 5.500 dinara, sušene 11.000, ugalj „Banovići“ je 12.000, „Đurđevik“ 13.000. Za tonu „Kreke“ treba izdvojiti 9.000, za „Stanare“ 6.500, dok je najskuplji „ruski“ ugalj koji košta 16.000 dinara.
Najveće interesovanje je za odloženo plaćanje, čekovima građana i putem administrativne zabrane, dok se za keš kupuje retko.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa