21. januar 2021.21. jan 2021.
Bezbedan povratak u klupe
NASTAVAK ŠKOLSKE GODINE PO KOMBINOVANOM MODELU, POD MASKAMA

Bezbedan povratak u klupe

U Koceljevi i Draginju učenici nižih razreda pohađaće nastavu svakog dana u dve grupe. Međutim, osnovci viših razreda u matičnoj školi u Koceljevi časovima će neposredno prisustvovati svakog drugog dana, a kada nisu u školskim klupama biće ispred svojih računara, telefona ili tableta, prateći nastavu na daljinu. U svim ostalim izdvojenim odeljenjima svi đaci će svakodnevno ići u školu
Preko 800 koceljevačkih osnovaca vratilo se u ponedeljak nakon raspusta u školske klupe. Nastava je, baš kao i u septembru mesecu, organizovana u grupama, po kombinovanom modelu i održava se pod maskama, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera zaštite.
U Koceljevi i Draginju učenici nižih razreda pohađaće nastavu svakog dana u dve grupe. Međutim, osnovci viših razreda u matičnoj školi u Koceljevi časovima će neposredno prisustvovati svakog drugog dana, a kada nisu u školskim klupama biće ispred svojih računara, telefona ili tableta, prateći nastavu na daljinu. U svim ostalim izdvojenim odeljenjima svi đaci će svakodnevno ići u školu.

Prema rečima direktorke OŠ “Mića Stanojlović”, najveći broj đaka, kao i u prvom polugodištu, odlučio se za kombinovani način pohađanja nastave, dok će manje od pet odsto osnovaca to činiti isključivo na daljinu.

Svi objekti na području opštine su pripremljeni za nastavak školske godine.

–Tokom prethodne sedmice nabavljene su dovoljne količine sredstava za održavanje higijene i dezinfekcije školskih objekata, ali i sredstva za dezinfekciju ruku i određen broj maski koje su dostavljene svim školama, odnosno izdvojenim odeljenjima. Sve škole su na kraju prvog polugodišta u potupnosti dezinfikovane, ali je to učinjeno ponovo pred početak drugog- izjavila je Sonja Popović i dodala da su školski objekti zbog niskih temperatura počeli da se greju još tokom prošlog vikenda kako bi đaci nastavu pohađali u toplim učionicama.

Učenici nisu zadovoljni zbog obavezne upotrebe zaštitnih maski u školama. Ipak, jasno im je da je to jedini način da zaštite sebe i druge kao i da spreče ponovni povratak na on lajn nastavu, jer, kako kažu, ništa ne može da zameni direktna predavanja niti druženja i odmore sa drugarima.”
U prvom delu školske godine koceljevačka osnovna škola uspela je da se odupre koronavirusu. Tek nekolicina osnovaca i zaposlenih bila je zaražena.

–Odgovornim postupanjem zaposlenih, ali i učenika i roditelja tokom prvog polugodišta, uspeli smo da sačuvamo zdravlje i da imamo samo par slučajeva Korona virusa. Nastavićemo sa tako odgovornim ponašanjem i verujemo da ćemo i u budućem vremenu biti zdravi i bezbedni u školi- ocenila je Popović.

Učenici nisu zadovoljni zbog obavezne upotrebe zaštitnih maski u školama. Ipak, jasno im je da je to jedini način da zaštite sebe i druge kao i da spreče ponovni povratak na on lajn nastavu


Pojedini nastavnici se trenutno nalaze u izolaciji pa će ih u nastavi menjati kolege koje nemaju časove kao i stručni saradnici, jer teško je očekivati da se za kratko vreme nađe stručna zamena.

–U kontaktu sa kolegama koji su u izolaciji dogovoreno je da će oni od kuće učenicima prosleđivati materijale, odnosno držati nastavu na daljinu, kako se ne bi gubio kontinuitet i kvalitet nastave, što je vrlo odgovorno i profesionalno, savesno i vredno pohvale- istakla je direktorka ove škole još jednom dodajući da je sve bilo spremno za bezbedan povratak đaka u školske klupe i za nastavak kvalitetnog obrazovno-vaspitnog rada, što je i prioritet škole.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa