28. januar 2021.28. jan 2021.
Obavezna prijava za vakcinu
Nastavlja se imunizacija u Šapcu

Obavezna prijava za vakcinu

Na punktove za vakcinaciju će moći da dođu samo oni koji su poslali prijavu putem portala E-uprava, ili pozivom na broj 0800 222 334 i dobiju obaveštenje o zakazanom terminu
Imunizacija Šapčana nastavljena je tokom nedelje i zbog povećanog interesovanja više od 5000 građana je za sedam dana primilo prvu dozu kineske vakcine Sinofarm. Prema odluci Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, od utorka, na punktove za vakcinaciju će moći da dođu samo oni koji su poslali prijavu putem portala E-uprava, ili pozivom na broj 0800 222 334 i dobiju obaveštenje o zakazanom terminu.

-Do sada je vakcinisano 5250 naših sugrađana kineskom vakcinom proizvođača Sinofarm. Od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobili smo obaveštenje da se vakcinacija na punktovima vrši samo za građane koji su se prijavili putem E-uprave i dobili termin, kako bi se izbegle gužve i redovi. Prethodnih dana smo imali značajan broj sugrađana koji su došli na imunizaciju, a nisu imali zakazan termin. Apelujemo na sve sugrađane da se prijave putem portala E-uprave, ili putem telefona 0800 222 334 od 8 do 20 časova. Za sugrađane koji imaju više od 65 godina neće biti potrebno zakazivanje - istakla je direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković pojasnivši dilemu o starosnim granicama za vakcine određenih proizvođača.



Učenici Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ kao volonteri daju svoj doprinos i podršku zdravstvenim radnicima u imunizaciji sugrađana. Ističu da nisu imali dilemu da li se se uključe i pomognu.
-Želeli smo da pomognemo našim lekarima i sestrama koji su na „udaru“ od marta meseca. Školujemo se za medicinsku struku, a uz profesore smo zavoleli i budući poziv, jer kada nešto volite ništa nije teško - naglasila je učenica četvrtog razreda Medicinske škole Anja Stojković.


-Kinesku mogu da prime svi stariji od 18 godina i nema ograničenja, za razliku od ruske koja je predviđena za one starije od 18 do 60 godina, što važi i za Fajzerovu, za starije od 16 godina.
Član gradskog veća Stevan Matić odlučio se za vakcinu, jer smatra da je to najefikasniji način zaštite, i pozvao sve da se prijave za imunizaciju.

-Dugo putujem kroz život i svašta sam čuo, video, upoznao i hiljadu knjiga pročitao. Nikada, nigde nisam susreo, niti pročitao da se dogodilo kao sada i da je planetu zahvatila jedna pošast koja odnosi živote. Prema mojim saznanjima korona je odnela 2.300.000 života, a preko 100 miliona osoba je obolelo. Da je bilo vakcine, moja supruga ne bi napustila ovaj svet pre 38 dana. Nažalost, vakcina tada nije bila dostupna. Zbog toga se ni jednog trenutka nisam dvoumio, ne samo kao član Gradskog veća, nego i kao potpredsednik Udruženja penzionera Šabac da budem primer i pozovem svoju populaciju da bez bojazni veruje lekarima, jer nemamo kome drugom. Oni se herojski bore za naše živote, a smatram da samo vakcinacijom štitimo i sebe i druge. Zbog toga treba da se vakcinišemo, a kinesku sam odabrao jer sam video da su se za istu odlučili i gradonačelnik Šapca, kao i direktor Zavod za javno zdravlje - rekao je član Gradskog veća Stevan Matić i naglasio da je „reč struke presudna u očuvanju zdravlja“.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa