22. septembar 2011.22. sep 2011.
UČESTVOVANjE MLADIH U PROCESIMA POLITIKE

DOBRO ISPLANIRANA BUDUĆNOST

„Mladost je sretno doba u kome čovjek počinje da vjeruje u sebe, a još nije prestao da vjeruje drugima“ ““ Ivo Andrić
Mladi u Srbiji u odnosu prema politici imaju dijametralno suprotstavljena mišljenja. Dok jedan deo omladine politika uopšte ne interesuje, ili su revoltirani sistemima vrednosti koji nisu u skladu sa njihovim očekivanjima, druga grupa mladih aktivno učestvuje u političkom životu. Ovaj put Vam predstavljamo mlade ljude koji su odlučili da se bave politikom jer ne dozvoljavaju da se politka bavi njima.
Milutin Stanković, koordinator Mladih LDP-a u Šapcu, smatra da je suština politke u pragmatizmu.
- Liberalno-demokratska partija je jedina stranka koja uvek govori istinu i jedina partija koja ima dovoljno snage i hrabrosti da svojim sugrađanima kaže neke stvari onakve kakve one zaista jesu. Pored ovoga LDP je jedina partija koja odgovorno radi svoj posao i koja je danas alternativa i opoziciji i vlasti.
Politikom sam odlučio da se bavim 2007. godine. Osnovni motiv za ulazak u politiku je bio taj da se poboljša položaj mladih, da se glas mladih čuje kao i da konačno politika krene da radi na stvaranju mogućnosti koje će doneti korist ovom društvu a ne ličnom zadovoljstvu. Liberalno-demokratsku partiju sam izabrao zato što je to jedina partija kojoj je budućnost mladih na prvom mestu- navodi Stanković.
Za relativno kratak vremenski period Stanković je uspeo da postane prepoznatljiv učesnik u omladinskoj politici, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.
- Zajedno sa svojim koordinatorskim timom uspeo sam da poboljšam položaj mladih u Šapcu, a kao dokaz našeg rada rezultirala je nedavna najmasovnija skupština mladih koju je uspela da organizuje jedna politička partija na lokalnom nivou. Što se tiče organa stranke na nacionalnom nivou član sam predsedništva Mladih LDP i član Glavnog odbora Liberalno-demokratske partije - kaže Milutin.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa