25. mart 2021.25. mar 2021.
Značajna pitanja za proizvođače
Ministar Nedimović posetio Bogatić

Značajna pitanja za proizvođače

Stabilizacija tržišta, povećanje otkupne cene stoke, subvencije, mere zaštite od afričke kuge, rešavanje problema uginulih životinja putem kontejnera za odlaganje i odvoženje su samo neke od tema koje su bile na dnevnom redu današnje posete. Ministar Nedimović je naglasio značaj opštine Bogatić i čitave Mačve kao nosilaca poljoprivredne proizvodnje u zemlji i obećao svesrdnu pomoć u rešavanju navedenih problema
Opštinu Bogatić posetio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. U društvu predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića posetio je poljoprivredno domaćinstvo Lazara Vračarića u Badovincima i tom prilikom razgovarao o značajnim pitanjima sa našim poljoprivrednim proizvođačima.



Stabilizacija tržišta, povećanje otkupne cene stoke, subvencije, mere zaštite od afričke kuge, rešavanje problema uginulih životinja putem kontejnera za odlaganje i odvoženje su samo neke od tema koje su bile na dnevnom redu današnje posete. Ministar Nedimović je naglasio značaj opštine Bogatić i čitave Mačve kao nosilaca poljoprivredne proizvodnje u zemlji i obećao svesrdnu pomoć u rešavanju navedenih problema. Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović se zahvalio ministru Nedimoviću na poseti i na tome što je reagovao na apel koji je opština uputila ministarstvu, a koji se odnosio na problem postojanja niske cene svinja.



Predsednik Damnjanović je podsetio na činjenicu da su bogatinci prevashodno okrenuti ka poljoprivredi i da im od cene poljoprivrednih proizvoda zavisi vođenje svakodnevnog života. Za ovaj kraj i interese građana opštine Bogatić, Ministartsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je najvažnije ministarstvo Vlade Republike Srbije i stoga se očekuje da se nastavi međusobna saradnja i da se dodatno pruži i osnaži podrška za sve što ono proizvedu naši domaćini, poljoprivredni proizvođači, kao i da se pokaže veća pažnja u zaštiti njihovih interesa.
http://www.bogatic.rs/

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa