25. mart 2021.25. mar 2021.
Usvojen dnevni red za današnju sednicu
ODRŽANA 13.SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Usvojen dnevni red za današnju sednicu

Poslednji kvartalni izveštaj poslovanja javnih preduzeća za 2020. godinu, Odluka o toplifikaciji i gasifikaciji grada Šapca, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta, Odluka o davanju saglasnosti JKP ,,Komunalac” iz Rume za priključenje sistemu regionalne deponije ,,Srem-Mačva”. O ovim tačkama izveštavali su direktori javnih preduzeća u Šapcu
Na 13. sednici Gradskog veća utvrđen je Dnevni red sedme sednice Skupštine grada Šapca koja sadrži 22 tačke. Najznačajnije usvojene tačke su:
Poslednji kvartalni izveštaj poslovanja javnih preduzeća za 2020. godinu, Odluka o toplifikaciji i gasifikaciji grada Šapca, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta, Odluka o davanju saglasnosti JKP ,,Komunalac” iz Rume za priključenje sistemu regionalne deponije ,,Srem-Mačva”. O ovim tačkama izveštavali su direktori javnih preduzeća u Šapcu.

Većnici su jednoglasno usvojili i odluke koje podržavaju finansiranje najboljih studenata grada Šapca


Usvojene su i četiri tačke koje se odnose na Štab za vanredne situacije:
Odluka o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada Šapca, Odluka o obrazovanju Štaba za vanredne situacije, Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije, godišnji Plan rada Štaba za vanredne situacije grada Šapca za 2021. godinu.
Usvojene su i Odluka o izradi plana razvoja grada Šapca za narednih devet godina, Odluka o organizaciji Gradske uprave grada Šapca, kojom je Odeljenje Komunalne policije preimenovano u Odeljenje Komunalne milicije. Načelnik Komunalne milicije izveštavao je o predlogu Odluke o uniformi i oznakama komunalnih milicionara.
Gradsko veće usvojilo je i predlog Odluke o mesnim zajednicama koja je usklađena sa Zakonom o lokalnoj samoupravi kao i predlog Odluke o pravu mesnih zajednica na raspolaganje sredstvima ostvarenim na osnovu poreza na imovinu i drugim prihodima i utvrđivanju postupka i načina njihovog korišćenja.
Većnicima je predstavljen: Izveštaj o radu Saveta za zdravlje grada Šapca za prethodnu godinu, predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o finansiranju troškova vantelesne oplodnje. Usvojen je i predlog Rešenja o imenovanju komisije za dodelu Aprilske nagrade grada Šapca, data je saglasnost za upotrebu grba grada Šapca kao deo scenografije u emisiji ,,Aktuelno” na televiziji ,,AS”, saglasnost na predlog Odluke o davanju naziva ,,Milovan Stepandić - Stepi” sportskom objektu, košarkaškom terenu, kao i Odluka o davanju saglasnosti za upotrebu naziva grada Šapca u nazivu bokserskog udruženja.
Na drugom delu sednice Gradskog veća, većnici su jednoglasno usvojili sledeće odluke:
Izveštaj o radu Gradske uprave grada Šapca za prethodnu godinu, predlog Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2021. godinu, predlog Programa održavanja zelenih površina u gradu za 2021. godinu, predlog Programa održavanja higijene u gradu za 2021. godinu, predlog Rešenja o upotrebi stalne budžetske rezerve. Na sednici Gradskog veća usvojen je i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o finansiranju/sufinansiranju godišnjih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu za 2021. godinu.
Većnici su jednoglasno usvojili i odluke koje podržavaju finansiranje najboljih studenata grada Šapca.
Sedma sednica Skupštine grada Šapca održava se u četvrtak, 25. marta.
ŠABAC.RS

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa