25. mart 2021.25. mar 2021.
Na pučini u utorak
Šabačko pozorište – premijera

Na pučini u utorak

Na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta u utorak, 30. marta, biće premijerno odigrana predstava „Na pučini“, u režiji Ivana Tomaševića, prema tekstu poljskog dramskog pisca i satiričara Slavomira Mrožeka. Gradski teatar komedijom započinje tekuću godinu i seriju premijera u sezoni uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

-U pitanju je komedija u kojoj se poigravamo ozbiljnim temama kao što su poštovanje i prijateljstvo. Videćemo kako se ove teme razvijaju kada se likovi nađu u ekstremnim situacijama kao što je boravak na pustom ostrvcetu posle brodoloma. U našem slučaju su to, u početku, tri normalne, kulturne žene koje, posle nekoliko provedenih dana bez hrane, dolaze do novih, interesantnih moralnih načela. Videćemo kako raznim metodama preko kocke, agitacije i glasanja na organizovanim izborima pa sve do određivanja dobrovoljca koji će da bude pojeden, spasavaju ostale dve članice kao ostatak društvene zajednice. Predstava je zamišljena kao sukob dva „naučna“ gledišta koje zastupaju eminentni naučnici koji se bave pitanjem humanosti i morala.

U originalnoj verziji tekst je pisan za pet muških likova. U našoj verziji sve uloge muškaraca su dodeljene ženama a dopisana su dva nova lika, dva naučnika, profesora, koje igraju muškarci – istakao je Ivan Tomašević.

Režija, scenografija i izbor muzike: Ivan Tomašević
Kostim: Selena Mladenović

Igraju:
Dragana Radojević
Aneta Tomašević
Kristina Pajkić
Slađana Pajčić
Vladimir Milojević
Siniša Maksimović
Predstava je zakazana za 19 časova, a karte su u prodaji na biletarnici Pozorišta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa