25. mart 2021.25. mar 2021.
Zrno magije i poezije
Svetski dan poezije i Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom

Zrno magije i poezije

Proleće je, proleće je,
raduje se ceo svet,
kud pogledaš sunce sjaji,
a pod rosom blista cvet.
Naše grudi,
naše duše zatalas’o ovaj sjaj,
slavuj mali sunce hvali
što je zemlja pravi raj.
(Jovan Jovanović – Zmaj)
Svetski dan poezije, početak proleća i Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom Biblioteka šabačka obeležila je u Aneksu u saradnji sa Osnovnom školom „Sveti Sava“ druženjem dece sa bibliotekarima i knjigom, uz poštovanje preporučenih mera zaštite u vremenu pandemije i momentima kada je pisana reč nit koja spaja i bodri.

-Veoma smo srećni što su nam u gostima deca iz OŠ „Sveti Sava“, jer naša ustanova ima lepu saradnju sa ovom školom, te smo sa koleginicom Aleksandrom Kurdulić napravili sponu između biblioteka. Želimo da sve ono što mi posedujemo bude dostupno i deci iz “Svetog Save” - rekla je Aleksandra Erdevički Tomić.

Biblioteka šabačka svake godine odabranom literaturom povodom Svetskog dana poezije ukazuje na značaj čitanja, pisanja i objavljivanja poezije.
-Audio snimcima, na kojima su naši sugrađani čitali poeziju Miroslava Mike Antića, skrenućemo pažnju na lepotu poezije i na to koliko je ona važna za naše živote. Svi ljubitelji ovog književnog roda moći će da pogledaju ove snimke na Youtube - kanalu Biblioteke šabačke i na našim društvenim mrežama - dodala je Aleksandra Erdevički Tomić.


Dejan i Aleksandra, Dunja i Milan koji pohađaju bibliotečku sekciju u školi „Sveti Sava“, tokom posete šabačkom hramu knjige uz vođstvo bibliotekara družili su se sa poezijom čika Jove Zmaja.

-Uzevši u obzir svakodnevicu dece sa Daunovim sindromom događaji kao što je Svetski dan poezije u Biblioteci šabačkoj su od izuzetnog značaja i doprinose unapređenju kvaliteta uslova života. Naša škola do 2018. godine nije imala svoju biblioteku, a zahvaljujući dobroj volji građana u akciji “Knjigom do osmeha” sada broji više od 3.000 naslova. Bibliotekari jesu spona između roditelja, nastavnika, defektologa i dece - naglasila je bibliotekarka OŠ “Sveti Sava” Aleksandra Kurdulić.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa