25. mart 2021.25. mar 2021.
PREDAH PRED ISKUŠENjE
VATERPOLO: SUPER LIGA

PREDAH PRED ISKUŠENjE

Teška i važna pobeda nad Partizanom, Vojvodina šokirala Novi Beograd i produžila borbu za plej of raspodelu. Banjica prilika za razigravanje pred veliki duel protiv Crvene Zvezde. Sve bolji Drašković i Vuksanović
Očekivana pobeda i očekivano teško ostvarena. Partizan je teško uporediv sa ekipom od jeseni i to se videlo i na bazenu u Šapcu. Motivisani gosti su bili u egalu, imali i dva gola viška u prvom poluvremenu, no Šabac je pokazao psihološku snagu koja može biti važnija od fizičke i taktičke kada dođu odlučujući mečevi. Kada je Partizan vršio pritisak zaostajući po jedan gol, dobre akcije i majstorstvo igrača doneli su ključnu prevagu. Na kraju 13:11 (2:2, 3:3, 4:4, 3:1) Vojvodina je u Novom Sadu pokazala koliko nas čeka neizvesno prvenstvo, u Šapcu je ispraćena sa velikim porazom, a onda je pobedila Novi Begrad, tim s vrha i sve ukazuje da sledi neverovatan plej of.

Ipak put do plej ofa je dug i još mnogo mečeva je ostalo pred doigravanje. Šabac će najpre gostovati u Beogradu, poslednjeplasiranoj Banjici, što je utakmica gde pobeda nije upitna, te je i prilika da se uigraju dodatno „čivijaši“, odmore roviti, jer sledi veliki okršaj protiv, u tom trenutku najverovatnije polufinaliste Evro kupa u osvajača domaćeg Kupa, silno pojačane Crvene Zvezde. Pobeda bi Šapčane vratila u borbu i za drugo mesto, no za taj duel ostale su dve nedelje za pripremu, svaki meč je važan u ukomponovanju novajlija.

Izborna skupština
Na redovnoj izbornoj skupštini VK „Šabac“, članovi skupštine izglasali su rukovodstvo kluba za naredne četiri godine. Poverenje da bude predvodnik kluba i u narednom periodu dobio je Nenad Živanović je predsednik Upravnog. U Upravnom odboru su još: Milan Car, Saša Živanović, Blaža Knežević, Miloš Stanojčić, Radivoj Mićić i Branko Vujković. Nadzorni odbor čine: Nebojša Ilić, Nenad Ilić i Nikola Đokić. Predsednik skupštine je Goran Milošević, sekretar kluba je nekadašnji igrač Nikola Car, jednoglasno su izabrani i počasni članovi: Živislav Živanović, Miodrag Mirković i Vladan Nikolić.


-Još mi nismo na vrhuncu, još se komponujemo i logično da to traži vreme. Radimo nešto drugačije, polako se vraćaju u prepoznatljivu formu pridošlice Vuksanović i iskusni Drašković. Tempiramo vrhunac za plej of kada je i najvažnije. Nema sumnje da posedujemo veliki kvalitet, no to treba pokazati u bazenu protiv svih kada je najpotrebnije – ističe Mihajlo Repanović.

Posle Banjice i Crvene Zvezde, uslediće niz uslovno lakših utakmica pre velikog derbija protiv Novog Beograda koji će zatvoriti ligaški deo takmičenja.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa