1. april 2021.1. apr 2021.
Maksimalno angažovanje svih inspekcija
SAOPŠTENjE

Maksimalno angažovanje svih inspekcija

Od 26. do 29. marta ukupno je kontrolisano 1.682 objekta, u nadzoru je učestvovalo 73 inspektora, a u 23 nadzora utvrđene su nepravilnosti u vezi protivepidemijskih mera. Kao nepravilnosti koje su utvrđene u nadzoru protivepidemijskih mera navode se lična zaštitna oprema zaposlenih, fizička
Radna grupa za suzbijanje širenja virusa COVID-19, uputila je u petak 26. marta zahtev da se u cilju efikasne i racionalne koordinacije uključe maksimalni kapaciteti svih republičkih inspekcija i inspekcija jedinica lokalnih samouprava. Istovremeno su dostavljeni i dopisi Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srbije o načinu ujednačenog postupanja u delatnostima koje su predmet nadzora.

U cilju sprovođenja naloženih mera načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je apelovao da se još intenzivnije postupa i da se u kontrole uključe svi raspoloživi ljudski i materijalni kapaciteti.

Mačvanskom upravnom okrugu su svakodnevno dostavljeni izveštaji o sprovedenom nadzoru, koji su dalje prosleđeni Radnoj grupi za suzbijanje širenja epidemije COVID-19. Sve inspekcije, koje su učestvovale u nadzorima, postupale su odgovorno i efikasno.

Od 26. do 29. marta ukupno je kontrolisano 1.682 objekta, u nadzoru je učestvovalo 73 inspektora, a u 23 nadzora utvrđene su nepravilnosti u vezi protivepidemijskih mera. Kao nepravilnosti koje su utvrđene u nadzoru protivepidemijskih mera navode se lična zaštitna oprema zaposlenih,fizička distanca-barijera, lična zaštitna oprema korisnika i ograničeno radno vreme. Inspektori su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima preduzeli mere prema kontrolisanim subjektima kod kojih su utvrđene nepravilnosti u sprovođenju protivepidemijskih mera

Inspekcijske kontrole koje imaju za cilj suzbijanje širenja epidemije COVID-19, nastavljaju se i u narednom periodu.

Proces imunizacije građana odvijao se bez prekida, po unapred utvrđenom planu.

Još jednom podsećamo sve naše privredne subjekte i građane da je u cilju postizanja boljih rezultata u borbi protiv epidemije, od 19. marta počeo sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE.
Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs

Pored uvek aktuelne Naredbe, svi zainteresovani mogu postaviti pitanje za svaku nedoumicu, a sva pitanja i odgovori biće objavljeni.

Epidemiološka situacija na području Republike Srbije i na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga i dalje je veoma ozbiljna. Prisutno je uvećanje broja inficiranih građana, hospitalizovanih pacijenata i preminulih lica. Kapaciteti zdravstvenih ustanova u velikoj meri su popunjeni, a zdravstveni radnici rade u izuzetno teškim uslovima. I dalje se apeluje na sve građane da poštuju mere koje su naložene od strane državnih organa Republike Srbije,kako bi zaštitili sebe, svoje porodice i pomogli zdravstvenim radnicima u vršenju poslova oko zbrinjavanja obolelih.Pored poštovanja mera neophodno je da se što veći broj naših sugrađana vakciniše i time sačuva sebe i svoje porodice od epidemije. Država Srbije je obezbedila dovoljan broj vakcina i mogućnost izbora za svakog našeg građanina. Zato apelujemo na sve vas da se vakcinišete jer je to jedini način da se sačuva život i zdravlje nacije.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa