1. april 2021.1. apr 2021.

POJAVILI SE NADRIFARMACEUTI

Od nedavno, valjda zbog ove epidemije, pojavili se mnogi trgovci svega i svečega. Od ranije donosili su po kućama raznu odeću, posuđe, posteljinu... a od skora i lekove. Ovi trgovci sada zovu telefonom i, zbog “jubileja” svoje firme, nude svojim mušterijama više, na oko, za domaćinstva, privlačne stvari, samo jednu stvarčicu od te nagodbe naplaćuju a to je, kako kaže donosioc, samo za putne troškove. A to što naplaćuje putne troškove taman je toliko kolika je vrednost poklonjene robe.

Ovih dana vrlo je aktuelno – prodavci nude lekove iz inostranstva kojih kod nas nema ili su veoma skupi. Oni kažu telefonom da su čuli preko raznih medija, verovatno neka “radio Mileva”, da je u Srbiji nestašica lekova ili su veoma skupi, pa na ovaj način žele da pomognu svom narodu. Oni još “objašnjavaju” da za lek nije potreban lekarski recept već je dovoljno da “kupac” samo zna koji mu je lek potreban.

Za one građane koji se eventualno odluče za ovakvo snabdevanje lekovima vrlo je važno da se najpre raspitaju kod svog lekara o kakvim se lekovima radi, i najvažnije – rok trajanja tih lekova. Ovi trgovci, inače, ne izdaju nikakav račun, ne zna se da li je reč o nekoj trgovačkoj firmi, odnosno apoteci, i drugih podataka o trgovcu.

Tako kupljeni lekovi, ako dođe do neželjenih posledica nemate kome da se žalite, tužite...
Jedna pesma Alekse Šantića kaže “Bolji su svoji i krševi goli...”, odnosno bolji su naši lekovi koje nam daju naši lekari i farmaceuti, pa makar bili i skuplji, ali su zato sigurni i korisni.

A ovi dušebrižnici, naši gastarbajteri, neka i dalje zovu telefonom ako na drugi način ne umeju da zarade za život u inostranstvu.
Stevan Stojanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa