22. april 2021.22. apr 2021.
ODBRANA DRUGOG MESTA
RUKOMET: SUPER LIGA

ODBRANA DRUGOG MESTA

Partizan i Železničar žele da Šapčanima preuzmu poziciju dva. Kiks Nišlija u Leskovcu otežao njima taj put. Derbi u Beogradu. Pobeda „plavih“ obezbeđuje vicešampionsko zvanje i verovatno SEHA ligu. Poluvreme dovoljno protiv Kragujevčana
Sve je još neizvesno po pitanju SEHA lige, odnosno formata takmičenja za narednu sezonu, previše daleko deluje jesen 2021. Prema trenutnom stanju dva tima iz Srbije će imati pravo nastupa, te tako posmatrano, drugo mesto dodatno dobija na težini u Super ligi. Jasno je da je Vojvodina šampion, ali za poziciju dva sledi borba tri ekipe. Dve od te tri i to one koje su u boljoj poziciji, odigraće u subotu međusobni duel.

Metaloplastika –Radnički: 27:24 (16:16)
Sala Gimnazije. Sudije: Kovač (K. Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: MP 4 (3); Radnički 1 (1). Isključenja: MP 20; Radnički 10 minuta. Crveni kartoni: Ivanić u 47. i Pisarić u 58. minutu. (MP).
M’PLASTIKA: Dodić 2, Vorkapić 5, Jevtić 1, Pisarić 4, Srdanović 5, Mirković, Milovanović, Bomaštar (14 odbrana), Antonijević, Ivanić, Radisavljević, Đukić 3, Mitrović 2, Babić, Todorović 2, Brajović 3.
RADNIČKI: Gemaljević (9 odbrana), Vuković 7, Stošić, Prodanović 1, Mutavdžić 2, Petrović (5 odbrana, sedmerac), Kasalović, Knežević, Utvić 1, Stevanović, L. Đerić 7, Stanojev 1, S. Đerić.


U derbiju devetog kola, Partizan dočekuje Šapčane na svom terenu.Među takmacima razlika je jedan bod u ovom trenutku. Pobeda gostiju bi Metaloplastiku dovela na korak od treće uzastopne SEHA sezone, jer su rasporedi dva kluba slične težine, te bi i remi ostavio „plavima“ ulogu favorita. Nišlije su gosti u Šapcu u pretposlednjem kolu. Beograđani takođe dočekuju Železničar, obe ekipe su gosti u Novom Sadu. Partizan igra izvanredno, u Šapcu je utakmica bila neizvesna do poslednjih sekundi, Partizan je vodio veći deo meča i protiv Vojvodine, našli su put da pobede uz lošiju igru u Kostolcu prethodne nedelje. Petrić, Ivanović, Lasica, Trnavac, Dimitrijević i drugi su, uz Metaloplastiku osveženje sezone što se tiče lepote igre. Nije ni „plastika“ blistala protiv Kragujevca, ali je, kada beše važno, bila na dovoljnom nivou da pobedi. Očekivano je da bude dobar, brz rukomet, neizvestan duel, istinski derbi gde je veliki ulog.
Protiv Kragujevčana je Metaloplastika odigrala nervozno prvo poluvreme i dovoljno dobro drugo da osvoji planirane bodove, dok greške ostaju kao lekcija za naredni meč.
-Imali smo previše neiskorišćenih prilika, mnogo isključenja što je poremetilo plan i donelo nervozu. To je nešto što ne sme da se dogodi i moramo ispraviti do gostovanja gde se nadamo dobrom rezultatu – rekao je trener Veselin Vuković.
Železničar je izgubio važan bod u Leskovcu i trenutno je sa najmanje šansi za drugo mesto. Zaostaje dva boda za Metaloplastikom, gostuje svakom od rivala iznad sebe i stoga je u nešto podređenijem položaju, ali ne i bez šansi.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa