29. april 2021.29. apr 2021.
Birmančević:

Razlika između vas i nas

Mučno mi je ovih dana da čitam reakcije bivših šabačkih vlastodržaca na Povelju počasnog građanina koja je dodeljena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Setim se kako je našoj zemlji bilo tokom vladavine ovih petooktobarskih revolucionara. Niko u našoj zemlji ne može da zaboravi “ljudska prava” koja su bila na snazi za vreme ovih samozvanih demokrata. Istinsko ruganje građanima Šapca je što se, posebno Demokratska stranka, ponaša kao da postoji u ovom gradu i u ovoj zemlji.

Nepostojeća partija, nepostojeće članstvo, nepostojeće rukovodstvo, a opet partija iza koje je ostao trag uništenja i Šapca i Srbije. Sramotno je da se Demokratska stranka drznula da govori o urušavanju sloboda, kada svi znamo da je ova partija jedinu slobodu sprovodila kada je trebalo zatvarati fabrike i narod ostavljati bez posla. Katanci na radna mesta, jedini su doprinos ove izraubovane stranke. Ne sećam se da je tada iko pominjao kršenje ljudskih prava i demokratskih vrednosti. Možda bi neko i pomenuo, samo da je smeo. A nije!

To su medijske slobode koje su vladale uporedo sa ovim borcima za prava naroda. Šabac i Srbija se sećaju svih laži demokrata. Sećamo se kako je vaš tadašnji predsednik u centru našeg grada slagao da će da dovede italijansku čeličanu. A pre toga, sećamo se svakodnevnih protestnih povorki na desetine “Zorkaša” koji su ostali na ulici zbog “demokratske” rasprodaje društvene imovine u bescenje i bez njih na radnim mestima. Ruganje građanima Šapca je što ste iznedrili partijsko bogaćenje, pa je tako vas nekolicina postala nepristojno bogata dok vam je narod gladovao.

Ruganje građanima Šapca koji su nekada glasali za vas bilo je i što ste se ponovo slizali sa Dušanom Petrovićem, čovekom koji vam je pocepao partiju. Ispravljam se - ruganje građanima Šapca, prvenstveno vašim glasačima, bilo je što ste u Šapcu ostali na vlasti sa tim istim čovekom koji vam je pocepao partiju. A ostali ste na vlasti sa njim u društvu jer vam se osladilo da gradsku kasu, koju pune svi naši sugrađani, koristite zarad ličnih ciljeva, a ne u interesu Šapčana. I zato su vam okrenuli leđa. I zato ne postojite više. I sada se ljutite što je počasni građanin Šapca čovek koji je Srbiju podigao iz pepela vašeg rukovođenja.

To je ta razlika između vas i nas. Između države pod takozvanom demokratskom vlašću i države u kojoj najveće poverenje građana ima Srpska napredna stranka. Razliku između uništene države s jedne strane i uspešne i priznate Srbije s druge strane, predstavlja jedan čovek: Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. Za 12 godina koliko ste vladali ovom zemljom, niste uspeli ni jedan seoski šor da uradite valjano. Niko vam nije branio da gradite, ali niste hteli jer bi za vaše lične potrebe ostalo manje novca. I zašto se onda ne bismo ponosili činjenicom da je naša zemlja, od kada se otkinula iz vaših okova, izgrađena kako vi nikada niste ni nameravali ni zamišljali?

Verujem da se stidite što ste uvek imali peh sa izborom vaših rukovodioca. S druge strane, mi se ponosimo predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer za to, moraćete da priznate, ima bezbroj razloga. Što se Šapca tiče, taj isti predsednik učinio je da nešto što čekamo od kraja Drugog svetskog rata dobijemo, a to je autoput Ruma - Šabac. Da ne mislite možda da strani investitori u jedan grad dolaze mimo znanja i odluke državnog vrha? I njih nam je u grad doveo Aleksandar Vučić. Šta ste vi radili 12 godina? Ili još crnje, 20 godina koliko ste vladali u Šapcu?

Predsednik Srbije, zbog svega toga zaslužio je da bude počasni građanin Šapca. A vi ste imali svoju priliku da se pokažete i da radite u interesu sugrađana, da izgrađujete Srbiju i Šabac, ali to niste učinili. Živela Srbija, živeo Šabac!
Narodni poslanik u NSRS dr Boban Birmančević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa