29. april 2021.29. apr 2021.
Uz prekid zbog korone
OTVARANjE SEZONE KONjIČKIH TRKA NA HIPODROMU U BOGATIĆU

Uz prekid zbog korone

Gledaoci posle druge trke morali da napuste hipodrom. Pobeda Achillesa u trci Cveti, kategorije dva na 1.400 metara za četvorogode i starije konje, a ovog dana pobedničke pehare odneli još vlasnici Romane, Magisztrata i Pietraie
Posve specifičana je bila protekla nedelja na hipodromu Konjičkog kluba „Mačvanin“ u Bogatiću, kada je otvorena ovogodišnja konjička sezona. Nestabilna zdravstvena situacija zbog delovanja korona virusa uticala je na sve aktere trka, ovog dana, a poštujući odluku inspektora i stroge mere zaštite zdravlja ljudi, publika, koja se po svemu sudeći uželela konjičkih uzbuđenja, morala je da posle druge trke napusti hipodrom. Ovaj, nažalost neželjeni trenutak komentarisao je Teodor Teodorović, zamenik predsednika opštine Bogatić.

- Konjički sport je u našem kraju tradicionalno značajan i razvijen, što govori i prisustvo na trkama. Zbog gledalaca ih i organizujemo i jako mi je žao što je došlo do prekida, ali morali smo da ispoštujemo odluku inspektora. To je uostalom u interesu zdravlja ljudi i tu dileme nema, rekao je Teodorović.

Tradicija je ipak održana. U trci Cveti, kategorije dva, za četvorogode i starije konje na 1.400 metara, pobedio je Achilles sa Glogovcem u sedlu, vlasništvo Konjičkog kluba Šendeković. Pored pobedničkog pehara, njemu je pripala i najveća novčana nagrada.

U prvoj trci ovog dana, pod nazivom „Bogatić“, kategorije četiri za trogode konje bez plasmana-utešna na 1.300 metara pobedila je Ramona sa Nikolićem u sedlu, vlasništvo Sofije Despotović. Drugo mesto je pripalo kobili Varenna Storm, koju je jahao Gnesi, a treće Carlosu Mascimeno sa Glogovcem.

Druga trka ovog nana nosila je naziv JKP Bogatić, handikap četiri za trogode i starije konje na 1.300 metara. Pobedio je Magisztrat sa Glogovcem u sedlu, vlasništvo braće Skrijelj. Druga kroz cilj prošla je Kruna, sa Vujkovićem, a treće mesto je pripalo Valentinu, sa Lazarevićem.
Usledila je kraća pauza da bi publika mogla da napusti hipodrom.

U trećoj trci, ovog dana pobedila je Pietraia sa Gnesiem, Konjičkog kluba Šendeković. Drugi je bio Iron Boy sa Glogovcem, a treća Barbara Hepworth, koja je u sedlu nosila Ljubomirovića.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa