Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
Уз прекид због короне
ОТВАРАЊЕ СЕЗОНЕ КОЊИЧКИХ ТРКА НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ

Уз прекид због короне

Гледаоци после друге трке морали да напусте хиподром. Победа Achillesa у трци Цвети, категорије два на 1.400 метара за четворогоде и старије коње, а овог дана победничке пехаре однели још власници Romane, Magisztrata и Pietraie
Посве специфичана је била протекла недеља на хиподрому Коњичког клуба „Мачванин“ у Богатићу, када је отворена овогодишња коњичка сезона. Нестабилна здравствена ситуација због деловања корона вируса утицала је на све актере трка, овог дана, а поштујући одлуку инспектора и строге мере заштите здравља људи, публика, која се по свему судећи ужелела коњичких узбуђења, морала је да после друге трке напусти хиподром. Овај, нажалост нежељени тренутак коментарисао је Теодор Теодоровић, заменик председника општине Богатић.

- Коњички спорт је у нашем крају традиционално значајан и развијен, што говори и присуство на тркама. Због гледалаца их и организујемо и јако ми је жао што је дошло до прекида, али морали смо да испоштујемо одлуку инспектора. То је уосталом у интересу здравља људи и ту дилеме нема, рекао је Теодоровић.

Традиција је ипак одржана. У трци Цвети, категорије два, за четворогоде и старије коње на 1.400 метара, победио је Achilles са Глоговцем у седлу, власништво Коњичког клуба Шендековић. Поред победничког пехара, њему је припала и највећа новчана награда.

У првој трци овог дана, под називом „Богатић“, категорије четири за трогоде коње без пласмана-утешна на 1.300 метара победила је Ramona са Николићем у седлу, власништво Софије Деспотовић. Друго место је припало кобили Varenna Storm, коју је јахао Гнеси, а треће Carlosu Mascimeno са Глоговцем.

Друга трка овог нана носила је назив ЈКП Богатић, хандикап четири за трогоде и старије коње на 1.300 метара. Победио је Magisztrat са Глоговцем у седлу, власништво браће Скријељ. Друга кроз циљ прошла је Kruna, са Вујковићем, а треће место је припало Valentinu, са Лазаревићем.
Уследила је краћа пауза да би публика могла да напусти хиподром.

У трећој трци, овог дана победила је Pietraia са Гнесием, Коњичког клуба Шендековић. Други је био Iron Boy са Глоговцем, а трећа Barbara Hepworth, која је у седлу носила Љубомировића.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa