Инфо

25. август 2022.25. авг 2022.
Сигуран тријумф за Temple Lock: Николић на победничком грлу

Сигуран тријумф за Temple Lock: Николић на победничком грлу

КОЊИЧКИ СПОРТ: TEMPLE LOCK

Грло бирано за највише домете

Temple Lock има све предиспозиције за шампиона. Меморијал био врхунац сезоне. Многи сматрали да је у паду форме. Тренер био уверен да је Милан прави избор за џокеја. Врхунски наступ у Шапцу остварење сна. Наступ у Мађарској пре паузе
Сан фудбалског тренера је да води екипу кадру да освоји Лигу шампиона, кошаркашког, рукометног, одбојкашког да досегне финални турнир Евролиге, у индивидуалним спортовима да спреми такмичаре за највеће домете, националним селекторима да слушају химну са победничког постоља, док за тренера у коњичком спорту знак једнакости стоји између циља и сна када је у питању Меморијал Краља Александра. Уз Дерби, Трајал, Љубичевске игре, Меморијал је врхунац сезоне коњичког спорта, не само на шабачком хиподрому, већ и у Србији. Сан је остварио са Temple Lock, грло из штале H. J. Racing team, власника Хајре Јусуфовића, у тренингу код тренера Мирослава Јовановића.

Меморијал је за њега био четврта трка у сезони, што је по мојим мерилима тренутак када грло достиже врхунац. Сви претходни стартови су распоређени тако да врхунац буде баш Шабац


-Традиција која сеже толико дуго, квалитет ривала, све је то чини од Меморијала посебну трку, чинећи да се у односу на њу темпира форма. Temple Lock је грло бирано и припремано за велике домете односно за победу на највећим тркама – истиче тренер Јовановић говорећи о грлу које је величанствено и доминантно освојило вредан пехар недавно на Шабачким коњичким свечаностима.

Пут Србије Temple је кренуо са острва, из Британије где је већ имао статус победника. На континетални део стиже у октобру 2021. године.

-Имао је у својој биографији победу на трави, трка 2.800 метара, односно на песку, где је дистанца била 2.400 метара. Видели смо све карактеристике које мора да има једно квалитетно грло, не говоримо само о физичким предиспозицијама, већ и психолошкој снази и интелигенцији. Имао је хладну главу, победнички карактер.

Знали су у Рејсинг тиму, власнику победника Меморијала да имају класног коња и темпирана је форма да се освоји велики победнички пехар у Шапцу.

-Меморијал је за њега био четврта трка у сезони, што је по мојим мерилима тренутак када грло достиже врхунац. Сви претходни стартови су распоређени тако да врхунац буде баш Шабац. Био је можда 50% спреман када је победио у првој трци у Београду на 1.700 метара. На истом месту је био најбржи и на 1.800, а последњи наступ пред Меморијал био је на 2.100 метара. Нисмо наметали императив пласмана, већ да буде добар галоп, без пресије џокеја. Освојио је друго место. Многима ван нашег тима је деловало како је у паду форме, али ми нисмо губили поверење. Спремали смо се за 2.400 метара.
Трке претходнице најважнијој у седлу је био џокеј ученик, млади Милан Николић. Њега је управо Мирослав Јовановић довео, уочио да су остварили одличну конекцију Николић и Temple Lock. Инсистирао је да Милан буде у седлу и на Меморијалу.

Синергија тренера, џокеја и галопера (фото: приватни ФБ профил)


-Био сам уверен да је то права одлука и спремно сам прихватио ризик неискуства који су ми други истицали. Знао сам колико је квалитетан момак, знао сам да су грло и он навикли један на другог. Направили смо тактику. Џокеј је изузетно важан, јер у самој трци мора да дозира, да чува концентрацију грла, дозира притисак, речи. Био сам толико поносан када сам видео да се све одвија на прави начин, да у завршној правини нико није ни близу, а Милан победнички подиже руке.

Традиција која сеже толико дуго, квалитет ривала, све је то чини од Меморијала посебну трку, чинећи да се у односу на њу темпира форма. Temple Lock је грло бирано и припремано за велике домете односно за победу на највећим тркама


Коњ је изузетно интелигнетна, сензитивна животиња и осим услова, редовног тренинга, мора да има и психичке предиспозиције за највеће домете. Temple Lock је остварио циљеве за ову сезону. Десетог дана септембра ће наступити у Мађарској.

-У Србији највероватније неће наступати више ове сезоне, а у Мађарској ће трчати на 2.400 метара у трци сличне важности за њих као за нас Меморијал. Круну сезоне смо већ постигли, тако да путујемо уз много жеља, без притиска. После ње Temple ће на више него заслужен одмор – закључује Мирослав Јупи Јовановић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa