25. avgust 2022.25. avg 2022.
Siguran trijumf za Temple Lock: Nikolić na pobedničkom grlu

Siguran trijumf za Temple Lock: Nikolić na pobedničkom grlu

KONjIČKI SPORT: TEMPLE LOCK

Grlo birano za najviše domete

Temple Lock ima sve predispozicije za šampiona. Memorijal bio vrhunac sezone. Mnogi smatrali da je u padu forme. Trener bio uveren da je Milan pravi izbor za džokeja. Vrhunski nastup u Šapcu ostvarenje sna. Nastup u Mađarskoj pre pauze
San fudbalskog trenera je da vodi ekipu kadru da osvoji Ligu šampiona, košarkaškog, rukometnog, odbojkaškog da dosegne finalni turnir Evrolige, u individualnim sportovima da spremi takmičare za najveće domete, nacionalnim selektorima da slušaju himnu sa pobedničkog postolja, dok za trenera u konjičkom sportu znak jednakosti stoji između cilja i sna kada je u pitanju Memorijal Kralja Aleksandra. Uz Derbi, Trajal, Ljubičevske igre, Memorijal je vrhunac sezone konjičkog sporta, ne samo na šabačkom hipodromu, već i u Srbiji. San je ostvario sa Temple Lock, grlo iz štale H. J. Racing team, vlasnika Hajre Jusufovića, u treningu kod trenera Miroslava Jovanovića.

Memorijal je za njega bio četvrta trka u sezoni, što je po mojim merilima trenutak kada grlo dostiže vrhunac. Svi prethodni startovi su raspoređeni tako da vrhunac bude baš Šabac


-Tradicija koja seže toliko dugo, kvalitet rivala, sve je to čini od Memorijala posebnu trku, čineći da se u odnosu na nju tempira forma. Temple Lock je grlo birano i pripremano za velike domete odnosno za pobedu na najvećim trkama – ističe trener Jovanović govoreći o grlu koje je veličanstveno i dominantno osvojilo vredan pehar nedavno na Šabačkim konjičkim svečanostima.

Put Srbije Temple je krenuo sa ostrva, iz Britanije gde je već imao status pobednika. Na kontinetalni deo stiže u oktobru 2021. godine.

-Imao je u svojoj biografiji pobedu na travi, trka 2.800 metara, odnosno na pesku, gde je distanca bila 2.400 metara. Videli smo sve karakteristike koje mora da ima jedno kvalitetno grlo, ne govorimo samo o fizičkim predispozicijama, već i psihološkoj snazi i inteligenciji. Imao je hladnu glavu, pobednički karakter.

Znali su u Rejsing timu, vlasniku pobednika Memorijala da imaju klasnog konja i tempirana je forma da se osvoji veliki pobednički pehar u Šapcu.

-Memorijal je za njega bio četvrta trka u sezoni, što je po mojim merilima trenutak kada grlo dostiže vrhunac. Svi prethodni startovi su raspoređeni tako da vrhunac bude baš Šabac. Bio je možda 50% spreman kada je pobedio u prvoj trci u Beogradu na 1.700 metara. Na istom mestu je bio najbrži i na 1.800, a poslednji nastup pred Memorijal bio je na 2.100 metara. Nismo nametali imperativ plasmana, već da bude dobar galop, bez presije džokeja. Osvojio je drugo mesto. Mnogima van našeg tima je delovalo kako je u padu forme, ali mi nismo gubili poverenje. Spremali smo se za 2.400 metara.
Trke prethodnice najvažnijoj u sedlu je bio džokej učenik, mladi Milan Nikolić. Njega je upravo Miroslav Jovanović doveo, uočio da su ostvarili odličnu konekciju Nikolić i Temple Lock. Insistirao je da Milan bude u sedlu i na Memorijalu.

Sinergija trenera, džokeja i galopera (foto: privatni FB profil)


-Bio sam uveren da je to prava odluka i spremno sam prihvatio rizik neiskustva koji su mi drugi isticali. Znao sam koliko je kvalitetan momak, znao sam da su grlo i on navikli jedan na drugog. Napravili smo taktiku. Džokej je izuzetno važan, jer u samoj trci mora da dozira, da čuva koncentraciju grla, dozira pritisak, reči. Bio sam toliko ponosan kada sam video da se sve odvija na pravi način, da u završnoj pravini niko nije ni blizu, a Milan pobednički podiže ruke.

Tradicija koja seže toliko dugo, kvalitet rivala, sve je to čini od Memorijala posebnu trku, čineći da se u odnosu na nju tempira forma. Temple Lock je grlo birano i pripremano za velike domete odnosno za pobedu na najvećim trkama


Konj je izuzetno intelignetna, senzitivna životinja i osim uslova, redovnog treninga, mora da ima i psihičke predispozicije za najveće domete. Temple Lock je ostvario ciljeve za ovu sezonu. Desetog dana septembra će nastupiti u Mađarskoj.

-U Srbiji najverovatnije neće nastupati više ove sezone, a u Mađarskoj će trčati na 2.400 metara u trci slične važnosti za njih kao za nas Memorijal. Krunu sezone smo već postigli, tako da putujemo uz mnogo želja, bez pritiska. Posle nje Temple će na više nego zaslužen odmor – zaključuje Miroslav Jupi Jovanović.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa