29. april 2021.29. apr 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

GRADONAČELNIK NOVOG SADA POSETIO ŠABAC

Značaj Fruškogorskog koridora

Dominatna tema bila velika infrastrukturna saobraćajna kapitalna infesicija koja bi trebalo da spoji dva grada. Partneri iz Azerbejdžana rade deonicu Ruma – Šabac, a očekuje se da će predsednik RS do 1. maja otvoriti početak radova na Fruškogorskom koridoru sa kineskim partnerima
Gradonačelnik Šapca Novog Sada Miloš Vučević u ponedeljak je posetio grad Šabac. U razgovoru sa gradonačelnikom Šapca dr Aleksandrom Pajićem dominatna tema bio je kapitalni infrastrukturni projekat izgradnje Fruškogorskog koridora.

Pričali smo o velikim projektima na državnom nivou, ali i o projektima koji su od lokalnog značaja i koji će u narednom periodu doći kao investicije u Industrijsku zonu Šabac


- Veliko mi je zadovoljstvo što je gost grada Šapca gradonačelnik Novog Sada, gospodin Miloš Vučević i što je svoje ogromno iskustvo podelio sa mnom i dao mi savete za funkcionisanje ozbiljnog i velikog grada kakav je Šabac. Pričali smo o velikim projektima na državnom nivou, ali i o projektima koji su od lokalnog značaja i koji će u narednom periodu doći kao investicije u Industrijsku zonu Šabac, pre svega o zapošljavanju sugrađana, istakao je Pajić.

Takođe, zvaničnici su razgovarali o pitanjima iz oblasti kulture, sporta, socijalne zaštite i ekologije.

Foto: Glas Podrinja


- Danas sam se uverio da gradonačelnik Šapca ima viziju šta će i kako uraditi za Šabac, ali i za Mačvu kao region koji ima i te kako dobru perspektivu, imajući u vidu poziciju i marljivost naroda koji ovde živi. Svakako da je dominatna tema bila velika infrastrukturna saobraćajna kapitalna infesicija koja bi trebalo da spoji naša dva grada. Naši partneri iz Azerbejdžana rade deonicu Ruma – Šabac, a očekujem da će predsednik RS do 1. maja otvoriti početak radova na Fruškogorskom koridoru sa kineskim partnerima.

Kako je naveo, radovi kreću sa novosadske strane Fruške Gore, probijaju se tunelske cevi koje će biti najduže u Srbiji.

- Siguran sam da ćemo za tri do četiri godine između naša dva grada putovati za pola sata, što je ozbiljna prednost za nove investicije koje podižu kvalitet života. Fruškogorski koridor će povezati i celo Podrinje, dodao je Vučević.

Nakon razgovora, zvaničnici su se prošetali ulicama Šapca od Gradske kuće do Gradske uprave. Vučević je poželeo Pajiću puno uspeha.

- Uz borbu i rad da ima i malo sreće, a poznato je da sreća prati hrabre.
M.F.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa