17. jun 2021.17. jun 2021.
članovi elite: omladinci FK Mačva

članovi elite: omladinci FK Mačva

FUDBAL: OMLADINSKA LIGA

MAČVA U ELITI

Seniori nisu uspeli da se spasu eliminacije, kadeti se nisu proslavili nastupima u Kvalitetnoj ligi, ali će sezonu 2020/21. po dobrom pamtiti omladinci Mačve. Posle četiri godine, šabački omladinci će nastupati sa najboljim odgovarajućim selekcijama u Srbiji zahvaljujući pobedi u Jagodini 1:0 u revanšu baraža za popunu elite, posle remija u Šapcu, bez golova. Ognjen Mijailović je doneo veliki uspeh ekipi koju predvodi Dragoslav Kostić Kole.

-Mislim da sam najsrećniji čovek u gradu posle ovog uspeha. Toliko sam želeo da uspemo u pohodu na elitu i beskrajno sam zahvalan mojim momcima što su ispoštovali sve što smo dogovorili i omogućili da se radujemo. U Šapcu je nedostajalo energije koju smo ovde pokazali i zaslužili smo uspeh. Čestitke i svima u klubu, izuzetno značajno za Mačvu je da ima tim u najvišem rangu – rekao je trener omladinaca Kostić.

Interesantno je da je i poslednji meč Mačve u prethodnom periodu u eliti bio baš protiv Jagodine kada su Šapčani pobedili 4:2 u poslednjem kolu sezone 2016/17. Strelci su onda bili Brana Marković dva puta, Vujčić i Luka Pejović.

Šapčani su bili ove sezone najubedljiviji šampioni regionalnih omladinskih liga, osvojili su u svojoj 86, što je 27 više od prvog pratioca, ostvarili su niz od 15 uzastopnih pobeda. Kroz baraž, za najviši rang kvalifikovao se i Zemun.

MAČVA: F. Samurović, Jovanović, M. Samurović, Sladojević, Pantić (Makivić), Subotić, Mijailović, Pavić, Panić, Trimanović, Tonković (Ristanović)

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa