17. jun 2021.17. jun 2021.
foto: privatna arhiva

foto: privatna arhiva

BODIBILDING: BALKANSKO PRVENSTVO

Cvetković osvojio Balkan

Šabački bodibilder Aleksandar Cvetković postao je šampion Balkana zaokruživši najuspešniji period u karijeri koji su ispunili uspesi na nacionalnom, regionalnom i kontinentalnom nivou. Titulu najboljeg na Balkanu sugrađanin je osvojio na Prvenstvu u Rumuniji. Srebro i bronza su pripale Enuti i Stanu, predstavnicima Rumunije.

-Bio sam u kategoriji gde su domaćini dominantni, generalno Rumuni mnogo ulažu u ovaj sport i imaju najveća očekivanja. Na domaćem terenu arbitri su uvek malo naklonjeniji organizatoru, ali sam bio ispred njih i formom i estetikom i smatram da sam zasluženo trijumfovao – ističe najbolji u kategoriji Game Classic bodybuilding open na Balkanu Aleksandar Cvetković.

Svoje predstavnike u severoistočnom susedu Srbije imalo je osam država našeg poluostrva. Očekivano najviše medalja osvojili su reprezentativci Rumunije, a drugo ekipno mesto pripalo je Srbiji. Ovdašnja selekcija je zaslužila 25 odličja što je novi najbolji rezultat na Balkanskom prvenstvu.
Nadmetanje u Drobeta Turnu Severinu predstavljalo je vrhunac niza jakih takmičenja gde je u tri navrata slavio, a jednom je medalja bila vrlo blizu. Slavio je na dva domaća Kupa, dok je na Evropskom prvenstvu u Španiji bio četvrti.

-Vrlo sam zadovoljan rezultatima i mogu reći da bolje nije moglo s obzirom da sam se vrlo kratko spremao posle duge pauze u takmičarskom bodibildingu. Sreću zbog uspeha pretvaram u energiju neophodnu za pripremu jesenje sezone gde me očekuju Prvenstvo Srbije i Svetsko prvenstvo, najveće takmičenje ove godine i na oba ciljam visok plasman, odnosno medalju – dodao je Cvetković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa