17. jun 2021.17. jun 2021.
šabac 2, foto: FB strana kluba

šabac 2, foto: FB strana kluba

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

SVE PREMA PLANU

Dve ekipe generacije 2009. obezbedile plasman na finalni turnir za šampiona Srbije. Polufinalni trunir generacije 2010. u Šapcu. Šapčani među favoritima za titulu
Vaterpolo je sport leta, posebno za mlađe kategorije. Posle zime u kojoj su odigrane završnice Kupa Srbije za 2006, 2008. i 2009. godište, sledi leto ispunjeno borbama za titulu šampiona u istim uzrasnim kategorijama uz prvu završnicu za 2010. godište. Prvenstva na nivpu regiona su započela sezonu šampionata, a uskoro slede završnice na državnom nivou. Vaterpolo klub „Šabac“ je među favoritima u tri najmlađe kategorije.

Godište 2009. nastupa sa dve ekipe i obe su se plasirale među šest najboljih u Srbiji. Šabac 1 je nastupao na svom bazenu i kroz dva trijumfa i jedan poraz izborio plasman na finale sa prve pozicije. Šapčani su pobedili Beograd 8:7 i Bečej 9:4, dok su poraženi od Zemuna 7:1. Ekipu su predvodili Mandić i Jovanović.

Šabac 2 je demonstrirao silu. Igrači trenera Čelovskog i Brankovića, pobednici Kupa Srbije, na turniru u Beogradu zabeležili su tri pobede. Neizvesno je bilo samo u meču sa velikanom i domaćinom, Partizanom, koji je Šabac rešio u svoju korist 14:13 (posle peteraca), dok su u prva dva kola „razbijeni“ Spartak Prozivka 15:7, odnosno Novi Beograd 22:3. Kao i njihove klupske kolege mesto na finalu su izborile sa prve pozicije. Naravno, Šabac je jedini klub koji ima dva predstavnika na završnom turniru.

Na finalni turnir su se plasirali: Šabac 1, Šabac 2, Zemun, Partizan, Novi Beograd i Bečej. Bodovi iz međusobnih duela se prenose, te će Šabac 2 imati pet bodova, a Šabac 1 tri.

šabac 1, foto: FB strana kluba


Debi za 2010. godište
Generacije 2010. i mlađi zvanični debi će imati ovog vikenda, iako su dečaci Šapca ovog uzrasta činili značajan deo druge ekipe 2009. godišta tokom Kupa Srbije. Na prvom nadmetanju za vaterpoliste do 11 godina starosti, šabački vaterpolo će na polufinalnim turnirima imati dva predstavnika, a jedan od četiri polufinalna turnira biće organizovani na Gradskom bazenu.

Ekipa VK „Šabac“ nastupa kao domaćin u konkurenciji sa timovima: Beograda, Bečeja, Vračara i Singidunuma, dok će VK „Sava“ igrati na turniru u Nišu gde će se nadmetati sa domaćim Naisom, Partizanom i Vojvodinom. Oba su zakazana za predstojeći vikend. Uz pomenute, turnire će organizovati još Kragujevac i Obrenovac. Svaki će biti odigran po ligaškom principu svako sa svakim, a po dva najbolja će se plasirati na završni turnir 10. i 11. jula.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa