24. jun 2021.24. jun 2021.
ml. seniori: foto KSS (N. R.)

ml. seniori: foto KSS (N. R.)

KAJAK: KK „ZORKA“ na ep do 23 godine

„ZORKAŠI“ U POLjSKOJ

Pet predstavnika šabačkog kluba u Poznanju. Lagundžiću i Subotiću u kratkom roku drugo veliko takmičenje. U stručnom štabu selektora Jovanova i Uroš Pavlović
Šabački kajak ovaj put će imati svoj kvintet na velikom međunarodnom takmičenju. U vodama poljskog Poznanja, tokom juna prestonice kajaka, posle seniorskog Evropskog prvenstva, uslediće nadmetanje najboljih kajakaša na kontinentu u kategoriji juniora i mlađih seniora.
Na spisku selektora iz redova „Zorke“ Šabac biće juniori: Veljko Dovragović, koji nastupa u juniorskom jednosedu na 1.000 metara i u četvercu na 500 metara, takođe juniorskom gde uz njega posadu čine još: Dimitrije Stojšić, Luka Manjenčić i Strahinja Dragosavljević. Pomenuti Luka Manjenčić je takođe član šabačke „Zorke“ i juniorski reprezentativac Srbije, a u Poljskoj nastupa u četvorosedu koji smo pomenuli.

Među mlađim seniorima mesto su našla takođe dva „zorkaša“ i momci koji su već i seniorski reprezentativci. Branko Lagundžić nastupa u reprezentativnom čamcu jednoseda na 500 metara, kao i u dvosedu na 1.000 metara gde će mu društvo praviti kluspki i reprezentativni kolega, Mihailo Subotić. Mihailu će to biti jedina disciplina u kojoj će se oprobati u izlaznoj godini kategorije mlađih seniora.

Najmlađi u jurišu na titulu
Najmlađi takmičari KK „Zorka“ bili su ponovo ubedljivi u domaćem šampionatu učvrstivši prvu poziciju u generalnom palsmanu Mini kajak lige. Pionirska ekipa se u generalnom plasmanu popela za jednu poziciju i trenutno se nalazi na 3. mestu posle kola u Višnjićevu. Takmičari su na Mini kajak i pionirskoj ligi Srbije osvojili tri zlatne, tri srebrne i pet bronzanih medalja. U pojedinačnoj konkurevnciji Aleksandar Petkovski i Nađa Radaković su zabeležili nove pobede. Do zlatne medalje je doveslao i naš četverac u sastavu Ivković Bogdan, Prica Vuk, Tufegdžić Dušan, Pajić Matija. Odličan nastup su imali i Andrea Vukašinović i Ivković u jednosedima na 1000 metara. Do medalje u jednosedu doveslao i Vuk Grubješić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa