24. jun 2021.24. jun 2021.
Kirgiz pobrdio  u trci „Trojice“
TREĆI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U BOGATIĆU

Kirgiz pobrdio u trci „Trojice“

Dosta radosti Trećeg trkačkog dana na hipodromu Konjičkog kluba „Mačvanin“ u Bogatiću, održanog protekle nedelje po veoma toplom vremenu, priredio je Kirgiz, brzonogi ždrebac Aimina Alića, sa Konkoljem u sedlu, koji je prvi prošao kroz cilj u trci „Trojice“, kategorije dva na 1800 metara. Budući da je Keln bila druga, a trener im je Bojan Šendeković, višestruki šampion Srbije, s pravom se može reći da je ovo bio njegov trijumf, pogotovo kada se ima u vidu da ove godine za trke priprema 58 konja. Tek treći je bio, pomalo favorizovani Salah al Din.
U prvoj trci Memorijal Rade Daničića, kategorije pet za dvogode konje na 1100 metara pobedila je Ankara, koju je jahao Sakić, vlasništvo Adamovića. Druga je bila Keep Oueally sa Nikolićem u sedlu, vlasništvo Stefana Uglješića, dok je treća kroz cilj prošla Shila sa Konkoljem, Nikole Radojčića.
Druga trka ovog dana „DPS Klas grup Klenje, kategorije četiri za trogode konje bez plasmana u grup i listed trkama, na 1400 metara, donela je dosta radosti mladom odgajivaču trkačkih konja iz Dublja Draganu Bojčiću i njegovim navijačima. Naime, prva kroz cilj prošla je njegova Gloria Gold, sa Ljubomirovićem. I pored gotovo nesnosne vrućine među velikim brojem ljubitelja ovog dinamičnog sporta, nastupila je prava erupcija vedrog raspoloženja. Drugo mesto pripalo je Maks Maksiju sa Milojevićem u sedlu, a treće grlu Red Women sa Mešetovićem.
U trećoj trci JKP Bogatić, handikap četiri sa trogode i starije konje na 1600 metara pobedila je Ikar pik sa Ljubomirovićem, vlasnika Ivana Subotića, druga je bila Kingly lady sa Konkoljem, a treći Allokator u čijem sedlu je bio Mešetović.
Brzi konji su priredili dosta uzbuđenja brojnoj piblici na hipodromu u Bogatiću i u četvrtoj trci ovog dana pod nazivom „Svečana sala Milano“, kategorije tri za četvorogoda i starija ženska grla. Pobedila je Border War. Druga je bila Pietraia, a treća Wizardess.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa