15. jul 2021.15. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

“ČIVIJIN” MOTO SKUP 16. I 17. JULA

Zvuk motora ponovo na Hipodromu

“Ovog vikenda neće biti nijedan veći moto skup u Srbiji i regionu tako da očekujemo veliki broj motorista. Očekujemo da će za dva dana kroz kapije Hipodroma proći više od 5.000 ljudi” kaže Dragan Antonić iz MK “Čivija”
Moto skup u organizaciji Moto kluba “Čivija” održaće se u petak i subotu 16. put na Šabačkom hipodromu. Razlikovaće se od svih dosadašnjih, jer će prvi put imati memorijalni karakter, biće posvećen Dejanu Isakoviću Bosancu, preminulom članu kluba.

-Ova godina je u našem klubu obeležena tragičnim događajem. Čovek koji je bio verovatno najbolji promoter “Čivije”, koji je ima kluba proneo hiljadama kilometara daleko na sve strane sveta, preminuo je od korone. Ovogodišnji Moto skup će biti posvećen našem Deji. Mi ćemo se podsetiti, a svi posetioci skupa koji ga nisu poznavali moći će da vide bar mali deo onoga što je predstavljao, kaže Dragan Antonić iz MK “Čivija”.

Prošlo je više od dve godine od prethodnog “Čivijinog” skupa. Epidemija je “pojela” prošlu i deo ove godine. Izostao je ne samo skup, nego i tradicionalno otvaranje moto sezone. Posle duge pauze organizatori su za goste priredili muzički spektakl. Za one malo starije i nostalgičnije u petak nastupa “Zabranjeno pušenje” (sarajevsko), dok je za mlađe i one koji prate trendove u subotu na bini Isak Šabanović, zvezda u usponu. Svakako, poštovaoci dobrog rok zvuka moći će da uživaju obe večeri. Pre glavnih izvođača nastupiće šabački bendovi Supermensi (u petak) i Predigra (u subotu).

-Ovog vikenda neće biti nijedan veći moto skup u Srbiji i regionu tako da očekujemo veliki broj motorista. Imamo tradicionalne goste iz cele Srbije, bivše Jugoslavije, ali i inostrastva koji dolaze svake godine. Svake godine imamo oko 1.000 motora, nema razloga da tako ne bude i sada. Očekujemo da će za dva dana kroz kapije Hipodroma proći više od 5.000 ljudi, kaže Antonić.
Za mnoge Šapčane najdraži deo Moto skupa jeste defile koji će ulicama grada proći u subotu od 18.00 časova.

Posebni gosti
Bajkeri “Čivije” poznati su po svojoj humanosti. Posebnu pažnju posvećuju deci sa smetnjama u razvoju. Svake godine im nose novogodišnje paketiće, posećuju OŠ “Sveti Sava”, a učenici ove škole biće im dragi gosti na Moto skupu. Deci iz ove škole predstavlja ogromnu radost kada ih motoristi provozaju na svojim mašinama.


Poseban deo svakog moto skupa jeste briga o bezbednosti. Sezona je počela loše i već je bilo nekoliko tragičnih događaja na putevima Šapca i okoline u kojima su nastradali vozači motora. Kao jedna od najugroženijih kategorija u saobraćaju, motoristi imaju 60 puta veću šansu da stradaju nego vozači automobila. Prosečno se godišnje dogodi blizu 1.700 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedan učesnik bio motocikl.

-Apelujemo na sve motoriste da, ukoliko konzumiraju alkohol, ne sedaju na motor. Veliki problem su vozači automobila koji ne obraćaju dovoljno pažnje na vozače motora, ali i mi moramo uraditi sve što je u našoj moći da izbegnemo saobraćajne nezgode ili, ukoliko do njih dođe, da mogućnost povreda smanjimo na minimum. Kaciga nije dovoljna. Potrebno je imati svu zaštitnu opremu, ističe Antonić.
Pored saobraćajne policije, o bezbednosti gostiju na Skupu brinuće i ovlašćena agencija za obezbeđenje.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Grada Šapca i Turističke organizacije Grada Šapca, koja je Moto skup uvrstila u kalendar manifestacija.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa