15. jul 2021.15. jul 2021.
Bogatić među najboljima
ZAHVALNICA EVROPSKE UNIJE

Bogatić među najboljima

Opština Bogatić dobila je zahvalnicu koju dodeljuje Evropska unija, za uspešnu realizaciju programa Exchange 5 u saradnji sa ministarstvima: Državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština Srbije. Oni su zajedno realizovali projekat „Efikasno upravljanje javnom svojinom“. Tim ove lokalne samouprave se našao među osam najboljih u Srbiji.

Za opštinu Bogatić, realizacija pomenutog projekta je od izuzetnog značaja, jer zahvaljujući tome su stvoreni uslovi za efikasnije upravljanje javnom imovinom.

Nepokretnosti su u zakonskom roku upisane u bazu Republičke direkcije za imovinu. Za pojedine je procenjena tržišna vrednost i pokrenuta legalizacija, kažu u radnom timu ove opštine koji se bavio realizacijom projekta.

-Opština sada ima kompletnu sliku o svakoj od 6.058 nepokretnosti. Tržišna vrednost je utvrđena za 100 objekata visokogradnje i parcela, a u registar je upisano 2.774. Zahvaljujući ovom projektu pripremljena je projektno tehnička dokumentacija za legalizaciju šest objekata, među kojima su zgrada suda i pojedine zdravstvene ambulante, kaže presednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Na prigodnoj svečanosti, nedavno održanoj u Beogradu zahvalnicu je primio Matija Milovanović, pomoćnik predsednika opštine Bogatić, a svečanosti su između ostalih prisustvovale Gordana Savić i Daliborka Simić, članice radnog tima ove opštine, koje su svojom aktivnošću dale značajan doprinos uspešnoj realizaciji projekta.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa