15. jul 2021.15. jul 2021.
Zlatni opanak stigao u mačvanski Prnjavor

Zlatni opanak stigao u mačvanski Prnjavor

Na Saboru folklornih ansambala, izvornog pevanja, grupa, orkestara, instrumentalista i demonstratora običaja Srbije “Zlatni opanak“ 19. po redu, održanom 4.07.2021. i 10.07.2021. godine u Valjevu, Folklorni ansambl Doma kulture “Prnjavor” osvojio je prvo mesto-Zlatni opanak u kategoriji prvi izvođački ansambl i drugo mesto u kategoriji narodni orkestar. Ova manifestacija je jedna od najvećih folklornih smotri ne samo u Srbiji, veći i u okruženju, a dodatnu ozbiljnost i umetnički nivo Sabora činila je i odabrana stručna komisija-žiri u sastavu Bogdanka Đurić, etnokoreolog ( bivša direktorka Nacionlnog ansambla “Kolo”), dr Dimitrije Golemović, istaknuti srpski etnomuzikolog, kompozitor i profesor univerziteta i Goran Mitrović, prvak ansambla “Kolo”.

Ansambl je na festivalu izveo “Igre iz okoline Leskovca” u koreografiji Milana Vujnovića, umetnički rukvodilac Miloš Simić, šef narodnog orkestra Vladimir Borović.

- Potrudili smo se da ovoj velikoj manifestaciji prikažemo što bolje naš ansambl, što je žiri odmah i prepoznao i nagradio. Igre iz okoline Leskovca dočarane su na sceni kako tehnički, tako i stilski iz oblasti iz koje i potiču. Igrački ansambl je to autentično i prikazao na sceni, što mene kao umetničkog rukovodioca posebno raduje, jer su izvođači ispoštovali sve što sam od njih tražio, što je na kraju rezultiralo ovom velikom pobedom - rekao je Miloš Simić, umetnički rukovodilac ansambla.

- Ponosan sam na sve članove, naša želja je ostvarena. Trudom, voljom, radom, borbenošću i naporom smo osvojili ova dva značajna trofeja, koja su još jednom pokazala i dokazala profesionalni i odgovorni odnos prema radu i delovanju koje se sprovodi u Domu kulture “Prnjavor”, javnoj ustanovi kulture grada Šapca. Takođe naglašavam, ovo značajno priznanje nam je i podsticaj za dalji rad ali i obaveza da Dom kulture “Prnjavor”, kao i opštinu Šabac, predstavlja u najboljem svetlu i na ostalim poljima kulture koja se neguju u našoj ustanovi- istakao je Mario Maksimović, v.d. direktora Doma kulture “Prnjavor”.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa