22. jul 2021.22. jul 2021.
OLIMPIJSKE IGRE – TOKIO (23.07 – 08.08)

„Čudne“ igre

Čini se da Igara ne bi ni bilo da sport nije postao sluga kapitala i sponzorskih ugovora. Kovid je odložio prvi put u istoriji Igre za godinu dana, Da su se pitali stanovnci Olimpijske igre bi bile odavno otkazane. Protesti u Japanu traju i danas, epidemiološka situacija je loša i već mesecima velika većina javnosti insistira na otkazivanju, dok s druge strane sponzori žele ispoštovane ugovore, a gubici preveliki i za takvu ekonomiju kakva je Japan.

Nisu, čini nam se, ni naši sportisti opravdali očekivanja i na četvrtim Igrama od osamostaljenja, Srbija će imati manje predstavnika nego na prethodne tri smotre. Izjednačen je „najslabiji“ rezultat u ovom veku. Predstavlja nas 87 sportista, isto koliko i SCG u Atini pre 17 godina. Podbacili smo u ekipnim sportovima, te samo jedna muška reprezentacija putuje, vaterpolisti, ali su dame popravile utisak i zastavu na grbu imaće košarkašice i odbojkašice. Među njima su mesto našli najbolji basketaši sveta u novoj olimpijskoj disciplini.

Šabački sport na dalekom istoku ima dva predstavnika. Stefan Kojić, šampion sveta u basketu jedan na jedan i član najbolje svetske reprezentacije u basketu tri na tri. Kojić je otputovao u Japan kao rezerva u našoj reprezentaciji. Sedam mečeva Srbiji je zagarantovano, a svi očekujemo devet utakmica i nadamo se da će Stefan dobiti priliku, jer kvalitetom bi u svim drugim reprezentacijama bio sigurno jedna od nosilaca.

Nekaljdašnji svetski kajakaški šampion Milan Đenadić pripremao je Strahinju Stefanovića iz Tarketa za Igre i predvodiće ga u disciplini K1 200. Konkurencija je najjača, ali i očekivanja odlikaška, cilj je olimpijsko postolje.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa